Afbeelding
Foto: Stockfoto123RF

Klantcontact Woonkeus voortaan uit Weesp

drechtsteden • Woonkeus Drechtsteden verzorgt vanaf maandag 2 juli niet langer het klantcontact.

De woningtoewijzing van de zes gemeenten (Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Sliedrecht) door de deelnemende woningcorporaties in deze gemeenten zoals Tablis Wonen, Trivire, Vestia, WBV Heerjansdam, Woonbron en Woonkracht 10, gaat voortaan door WoningNet BV uit Weesp in Noord-Holland plaatsvinden.

Woensdag 27 juni ontvingen huurders van de aangesloten woningstichtingen hierover een brief of mail, waarin Woonkeus Drechtsteden de wijziging aankondigde.

Het telefoonnummer van Woonkeus Drechtsteden wijzigt in 088-7800378 en het email-adres wordt regiodrechtsteden@woningnet.nl. Vanaf 2 juli 2018 worden de inschrijf- en verlengingskosten door WoningNet namens Woonkeus geïncasseerd. Men ziet dus de naam van WoningNet op het afschrift staan.

Vreemd

Ad Tromp, raadslid voor het Papendrechts Algemeen Belang in Papendrecht, is niet blij met deze wijziging. "Blijkbaar was men al enige maanden aan het kijken hoe men de klanten het beste zou kunnen bedienen. En ja hoor, de kosten zullen hier weer hebben meegespeeld, werk weghalen bij eigen stichting en onderbrengen bij wordt gezegd een professionele woningverdeler. Blijkbaar was en kon men woonkeus Drechtsteden niet verbeteren. Dit is toch vreemd! Van de gekke om het zo maar eens te zeggen. Of had men hier geen geld voor over?"

"De woningtoewijzing in de Drechtsteden loopt nu via een grote organisatie met vele leden waarvoor men werkt die gevestigd is in Weesp. Dit moeten we in deze regio toch niet willen. Kunnen we dit echt niet zelf doen in deze regio beste corporaties? Wel weer zeven (part-time) banen verloren!"

Lege handen

"Het management anno 2018 (nog steeds niets veranderd) heeft weer gewonnen. Het moet groter, grootser naar grootst! De Drechtsteden en regio staan met lege handen bij zo iets belangrijks. Ik roep de corporaties op dit besluit terug te draaien en in deze regio de verdeling te houden. Hier weet men alle in en outs van de diverse gemeenten."