Afbeelding
Foto:

Literaire en muzikale ode in de bibliotheek

papendrecht • Woensdagavond 11 juli maken in de Papendrechtse bibliotheek aan de Veerweg onder auspiciën van de Culturele Raad Papendrecht een auteur van naam en faam en een singer-songwriter van grote allure en expressie hun opwachting. Het gaat om Frank Krake, die zich recent onderscheidde met zijn non-fictieve werk 'De laatste getuige' en om Celeste Liberty, die zich als 21-jarige bij haar luisterliedjes laat inspireren door artiesten als Bob Dylan en James Taylor.

Piet Kaptein, bestuurslid van de CRP, heeft De laatste getuige van Frank Krake gelezen over levensverhaal van Wim Aloserij. Hij was de man die drie concentratiekampen en een grote scheepsramp overleefde. Kaptein: "De talrijke authentieke foto's en de over 392 bladzijden verdeelde woorden en zinnen hadden mij in de ban. Krake liet in vele sessies Aloserij aan het woord en bracht het door hem gezegde via zijn uitgeverij De Achtbaan op papier.

Het voor hem bemoedigende resultaat was dat 'De laatste getuige' wekenlang in de top 10 van de bestsellerlijsten stond. De lezers hadden ontdekt dat het naar vorm en naar inhoud om een waardevol werk ging, dat de getuigenis is van de laatste overlevende van de verschrikkelijke rampspoed in de Tweede Wereldoorlog. Heel bijzonder is dat Wim Aloserij op de dag voor de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, waarbij als 94-jarige het woord zou voeren, in zijn slaap kwam te overlijden."

De Papendrechtse Celeste Liberty heeft met haar liedjes met zang en gitaar Krake bijgestaan op zijn landelijke tour. De bijeenkomst van de CRP is op woensdag 11 juli en begint om 20.00 uur in de bieb waarbij de zaal open is vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn tot zaterdag 7 juli voor 2,50 euro te koop aan de balie. Krake heeft aangegeven dat hij bij meer dan 25 belangstellenden vanuit Hengelo naar Papendrecht komt. Kaptein: "Het zou gênant zijn wanneer dat niet lukte."