• Bij en friemel.
• Bij en friemel.

Dag van de Heerlijkheid op 7 juli

papendrecht • Op zaterdag 7 juli is het weer feest in de historische boomgaard van Papendrecht.

De Heerlijkheid organiseert dan voor de 6e keer de Dag van de Heerlijkheid. Het terrein wordt open gesteld voor tal van activiteiten, voor jong en oud en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Na vorige succesvolle edities heeft de Heerlijkheid aan de kerkbuurt 56 in Papendrecht besloten om de Dag van de Heerlijkheid om het jaar te gaan organiseren in plaats van eens in de drie jaar. Het feest zal er niet anders om zijn. Zo wordt de bezoeker op het erf ontvangen door de warme geuren van vers gebakken brood, een ware steenoven wordt aangewakkerd door Desembakkerij Schalkwijk, dit geldt ook voor de palingroker, die verse broodjes paling zal reserveren. Op het terras midden in de boomgaard, zijn er andere lekkernijen te vinden, met hieromheen tal van activiteiten.

Voor de kinderen zijn er nieuwe speurtochten uitgezet door heel de boomgaard, er kan van alles geknutseld worden, waar de natuur in centraal staat. Natuurlijk zijn de pony's ook weer aanwezig. Op bepaalde tijden van de dag wordt er een toneelvoorstelling gehouden door een bijtje.

Er is niets heerlijker om door de boomgaard langs diversen marktkraampjes langs proeverijen, workshops, demo's en diverse verkopingen. Er is een professionele fotograaf voor mooie portretten en er wordt informatie verstrekt over de historie van Papendrecht, de bloemetjes met een tuinarchitect en natuurlijk wordt er veel verteld over de bijtjes door de imker.

De Landwinkel is de gehele dag open en heeft speciale aanbiedingen.