Afbeelding
Foto: Petra Scheurwater

Papendrecht loopt weer

papendrecht • Deze week kan je er in Papendrecht niet om heen: honderden mensen lopen de avondvierdaagse. Al voor de 47e keer. "Het hoort gewoon bij een dorp dat je een avondvierdaagse hebt", vertelt organisator Joke Boer. "Het is gezellig, mensen die met elkaar wandelen en liedjes zingen. En tegenwoordig is het ook fijn dat de jeugd beweegt."

"We hebben dit jaar 970 lopers, dat zijn er 57 meer dan vorig jaar", vertelt Boer, die sinds drie jaar de Avondvierdaagse organiseert. "We zitten gelukkig weer in een opgaande lijn. Het moeten meer dan vijfhonderd lopers blijven, anders kunnen we dit niet doen. We hebben voor nu als doel om de 50e editie te halen."

Een van de honderden lopers is de 10-jarige Jasper. Hij loopt al voor de zesde keer mee met de Avondvierdaagse. "Je moet gewoon doorzetten, ook al ben je moe." Dat hij vier dagen moet lopen voor de felbegeerde medaille, dat deert hem niet. "Het is gezellig, je loopt met veel mensen, dat lukt best." Fenna van vier weet ook heel goed waarom zij vier dagen om aan de hand van haar vader mee wil lopen. "Snoepjes eten!"

Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen of de Avondvierdaagse blijft bestaan. "Het is vooral lastig omdat er heel weinig vrijwilligers te vinden zijn", vertelt Boer. Vooral verkeersregelaars zijn, door strengere eisen, lastig te vinden. Maar voor dit jaar is het weer gelukt, en kan er vier dagen ongestoord gelopen worden.. als het weer een beetje meewerkt.