donderdag 7 juni

Schrijfwedstrijd De Bibliotheekaanzet
De Bibliotheek aan Zet organiseert in haar vestiging Nieuw-Lekkerland een schrijfwedstrijd voor iedereen van 12 jaar of ouder. Het thema van de wedstrijd is: "Vertel aan iedereen wat je favoriete boek is en waarom het zo leuk/boeiend/interessant is". Je inzending mag maximaal 2 A-viertjes zijn en moet uiterlijk op vrijdag 22 juni binnen zijn.

Expositie in de Strevenaer
Bram de Jong exposeert tot half juli 2018 in de Strevenaer, 2959 BJ Streefkerk bezoek in overleg met Bram: 0184-615837

Expositie in Graafzicht
Jan van der Wal exposeert tot half juli 2018 In Woon- en Zorgcentrum Graafzicht, Burg. Dekkingstraat 1 te Bleskensgraaf
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken
Het werk van de aquarellist Jan van der Wal valt op door zijn spontaniteit en het gebruik van heldere frisse kleuren. Het zijn echte aquarellen, geschilderd met vlotte rake penseelstreken en met veel details. Meer weten: www.goedgezien-goedbekeken.nl of www.facebook.com/amateurkunst

Expositie in 't Waellant
Leen Ros exposeert tot half juli 2018 in 't Waellant, Ooievaar 10 Nieuw-Lekkerland De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.

Wandeltocht
09:45, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Wandelsportvereniging Nooit Gedacht organiseert op donderdag 7 juni een wandeltocht van 7 km door de Alblasserwaard. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Het vertrek is om 09.45 uur vanaf Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. Voor meer informatie: secreteris@wsvnooitgedacht.nl.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje/activiteit, koffie of gezelligheid.

vrijdag 8 juni

Korenconcert in Muziektent Dorpsbehoud
19:30, Papendrecht, Muziektent. Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, trotse eigenaar van de oudste muziektent van de regio aan de Eilandstraat, start op vrijdagavond 8 juni van 19.30 tot 23.00 uur de zomeravondconcerten van 2018 met het traditionele Korenconcert.
Aan dit concert wordt medewerking gegeven door drie koren, die elk twee keer optreden. Melange Rood, Schipperskoor De Pontonniers en Poprockkoor Sweet Pepper zorgen voor een gevarieerd programma met maatschappijkritische liedjes, zeemansliederen, popnummers, rock en ballads.
De finale, met een paar overbekende nummers, wordt door de drie koren gezongen met hulp van het hopelijk nog talrijk aanwezige publiek. De koren hebben elk hun eigen stijl en repertoire maar één overeenkomst: ze willen alle hun publiek een onvergetelijke avond bezorgen met luisterliedjes, meezingers en stevige rocknummers.
In de koek-en-zopietent van Dorpsbehoud zijn koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. Er wordt gewerkt met muntjes, die aan de bar te koop zijn. Overgebleven muntjes worden terug genomen. Er is beperkte zitplaats. Bij regen kan worden geschuild in de koek-en-zopietent. Wat er altijd is, weer of geen weer: een uitermate gezellige, gemoedelijke sfeer. Dorpsbehoud krijgt geen subsidie. Onderhoud aan de muziektent en aanschaf van 'materieel' wordt betaald met de opbrengst van de koek-en-zopie. De toegang is gratis.

Zomerbingo
20:00 uur, Nieuw-Lekkerland, kantine vv Nieuw Lekkerland. Op vrijdag 8 juni organiseert vv Nieuw Lekkerland een zomerbingo. Deze vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Nieuw Lekkerland. De kantine opent om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur. We spelen 8 reguliere rondes en 1 superronde. De opbrengst komt volledig ten goede aan de vereniging. Er zijn leuke zomerse prijzen te winnen!

zaterdag 9 juni

Ichthusmarkt
09:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. De Hervormde Ichthusgemeente aan het Scheldeplein in Alblasserdam houdt op zaterdag 9 juni haar jaarlijkse markt te houden, ditmaal onder de nieuwe naam Ichthusmarkt. Van 09:00 tot 14:00 uur is er van alles te doen rondom te Ichthuskerk aan het Scheldeplein te Alblasserdam.
Een aantal activiteiten: springkussen, spelletjes voor kinderen, boeken, rommelmarkt, boodschappenkraam, koffie, thee, frisdrank, broodje hamburger, oliebollen en broodje saté. 's Morgens zal de muziekgroep van de Ichthuskerk een Sing-Inn organiseren. Ook zullen de Family in Christ Mission Holland en Compassion zich presenteren.
Inleveren van spullen kan van maandag 4 tot en met woensdag 6 juni van 19:30 tot 21:30 uur in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein te Alblasserdam. Vrijdag 8 juni is er een talentenveiling. Inloop vanaf 19:45 uur, start 20:00 uur. De opbrengst van de talentenveiling en de markt is bestemd voor Compassion en de uitbreiding van de Ichthuskerk.

Kofferbakverkoop op Kleyburgplein
9:00, Nieuw-Lekkerland. Op het Kleyburgplein is een kofferbakverkoop. Iedereen kan tot 13.00 uur spullen vanuit de kofferbak verkopen. Inschrijven: Anneke van Vliet, 0184-685095.

Massale Samenzangavond in de Grote Kerk te Dordrecht
19:30, Dordrecht, Grote Kerk. Bovenstemgroep Hardinxveld-Giessendam, Bovenstemgroep Bommelerwaard,en Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel e.o. zingen zaterdagavond 9 juni samen in de Grote Kerk van Dordrecht tijdens een Psalmzangavond met Bovenstem.
Ds. A. Verschuure verzorgt de inleiding op de Psalmen aan de hand van het thema "Die God is ons een God van Heil". Arie van der Vlist en Henriëtte de Bat - van Maelsaeke bespelen het orgel. De avond begint om 19.30 uur. Toegang gratis, er wordt wel gecollecteerd voor vakantieweken gehandicapten jongeren en ouderen (uitgaande van de vrouwenbond Gereformeerde Gemeenten). Bij de uitgang is er een verkooptafel. Allen hartelijk welkom.

Les Chantres zingt met Sharon Kips
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk • Tijdens het concert van het Papendrechts interkerkelijk koor Les Chantres op 9 juni in de Bethlehemkerk zal Sharon Kips ook optreden. De zangeres won in 2007 de eerste editie van het tv-programma X-Factor.
Het concert heeft als thema 'The Only Name' en volgens het koor zal dat een "complete beleving" te worden. "Met muziek, zang, gesproken tekst en beeld willen belijden hoe groot en machtig onze God is", schrijft het koor in de uitnodiging.
Sharon Kips heeft sinds haar winst in 2007 vijf albums opgenomen. Momenteel treedt Sharon regelmatig op als gastsolist bij koren en orkesten en is ze steeds meer bezig met haar zangschool waar ze lesgeeft aan een groeiende groep leerlingen. Kaarten voor het concert kosten 15 euro (inclusief één consumptie) voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. De kaarten zijn te verkrijgen via de koorleden lcconcertgroep@gmail.com en bij boekhandel De Waard in Sliedrecht.

zondag 10 juni

Slootjesdag bij de NVWA
10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Op zaterdag 10 juni 2018 organiseert de IVN-Alblasserwaard een slootjesochtend voor kinderen in de basisschool leeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 14.00 uur.
Er is deze ochtend van alles te doen rondom water: waterdiertjes vangen, waterproefjes doen, een waterwandeling in de tuin en een demonstratie van vissen met een schepnet. Ga zelf op ontdekking deze ochtend, Er zijn gidsen om te helpen.
De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glas limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht nabij het Alblasserbos. Telefoon: 0184-412618. Voor meer informatie over de NVWA: www.nvwa.eu.

Aangepaste kerkdienst in Nieuw-Lekkerland
Kerkdienst gericht op mensen met een verstandelijke, lichamelijke en sociale beperking. Ds. E. Gouda spreekt over het thema: De HEERE roept! Er zijn gereserveerde parkeer- en zitplaatsen voor de gasten. Na de dienst is er gelegenheid wat te drinken in het 'Onderkomen'. Info: Pauline Heuvelman, 0184-686747.

LiveMusic SummerCafé
15:00, Oud-Alblas, Kat in de Wilg. De Alblasserdamse band MultiMusic speelt zondagmiddag 10 juni weer in het LiveMusic SummerCafé op het terras van restaurant De Kat in de Wilg in Oud-Alblas.
Deze keer zijn gelukkig de beide nieuwste (en jongste) leden van de band aanwezig: Nicole Foree en Dennis van Aarssen. Zij hebben inmiddels al vele fans in de regio en zullen behalve solo's ook diverse nummers samen zingen tot groot genoegen van het publiek. Natuurlijk is de vaste zangeres Iris Boermans er ook bij met als het lukt een paar nieuwe Nederlandstalige nummers waar veel om gevraagd wordt.
Het programma van het LiveMusic SummerCafé loopt steeds van 15.00 tot 18.00 uur en gaat bij slecht weer ook door, maar dan binnen in de bovenzaal van het restaurant.
De keukenbrigade van de Kat in de Wilg zorgt na afloop, voor een gezamenlijke maaltijd met muzikanten en gasten. Keuze uit twee dagschotels (vis of vlees) en een dessert voor 17,50 euro per persoon, maar reserveren is wel aanbevolen via 0184-692770. De toegang voor het LiveMusic SummerCafé is gratis.

dinsdag 12 juni

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje/activiteit, koffie of gezelligheid.

Bibliotheek Papendrecht: Digitaal Inloopspreekuur
15:00, Papendrecht, Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei is er elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media.
Wil je meer weten over het internet of heb je vragen over e-readers, tablets of digitale media? Heb je vragen over smartphones, de Bibliotheekapps of het cursusaanbod? Kom op maandag naar het digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei ben je elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur welkom. Een deskundig begeleider is aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Je kan zo binnenlopen!

woensdag 13 juni

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. Woensdag 13 juni is er opnieuw gelegenheid om samen te genieten van een maaltijd in 't Waellant aan de Ooievaar te Nieuw-Lekkerland. Deze Open Tafel wordt georganiseerd door de L. en N. Smit's Stichting voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 11 juni 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, telefonisch te bereiken op 0184-689360.

Buitenspeeldag
13:30, Alblasserdam, Speeltuin Kinderdijk. Speeltuin Vereniging Kinderdijk en Jeugd-Punt / Jongerenwerk Alblasserdam organiseren op woensdag 13 juni weer de buitenspeeldag. Kinderen tussen de vier en dertien jaar kunnen komen snoephappen, korfballen, penalty schieten, een ritje maken in de paarde koets en nog veel meer leuke spelletjes doen. De activiteiten vinden plaats om en nabij de speeltuin aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam.
Bij erg slecht weer gaat het niet door.

Ontknoping schrijfwedstrijd met dichtworkshop
20:00, Papendrecht, bibliotheek. De veertiende editie van de door de Culturele Raad Papendrecht georganiseerde schrijfwedstrijd kent de ontknoping op woensdag 13 juni in de bibliotheek aan Veerweg 135. Vroegere docent Bert Lock zal een korte les presenteren onder de titel van 'Hoe maak ik een gedicht?'.