Een integraal kindcentrum is een plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waar iedereen samen werkt vanuit één visie, één team en één plan.
Een integraal kindcentrum is een plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waar iedereen samen werkt vanuit één visie, één team en één plan. Foto: Aangeleverd

Papendrechtse basisscholen worden kindcentra

papendrecht • Vier openbare basisscholen in Papendrecht worden een integraal kindcentrum (IKC). Dat hebben de stichting voor openbaar onderwijs (OPOPS) en Wasko Kinderopvang afgesproken. Het gaat om de scholen Anne Frank, De Knotwilg, De Viermaster en 't Kofschip in Papendrecht.

Een integraal kindcentrum is een plek waar gewerkt wordt met één pedagogisch klimaat, één visie en één doorlopende leer- en ontwikkelingslijn. De doorgaande lijn gaat van de opvang naar de basisschool en naar de buitenschoolse opvang en loopt ook door in de tussen- en naschoolse activiteiten. Ook krijgen ouders in de toekomst te maken met één team en één loket per school.

Welke leeftijden in de IKC's gehanteerd gaan worden is nog niet bekend. Sowieso zullen de centra gerealiseerd worden voor de leeftijd van 2,5 tot en met 12 jaar, maar mogelijk kunnen ook baby's al bij de kindcentra terecht. Hoe het bij deze scholen precies vertaald gaat worden is nog niet bekend. Dat moet nog bepaald worden en kan per school gaan verschillen.

Ook is het nog niet bekend op welke termijn de scholen worden omgevormd tot IKC. De partijen verwachten dit daar een aantal jaar overheen gaat. Alle scholen zullen op hun eigen tempo de overstap maken, passen bij de school en de wijk waarin het is gevestigd. De Sliedrechtse scholen die onder het OPOPS vallen, worden ook een IKC.


Brandweer haalt vrouw uit huis

alblasserdam • De brandweer heeft dinsdagochtend 5 juni een vrouw uit een woning gehaald op de Van Hogendorpweg. Met behulp van een hoogwerk werd vrouw via een raam op de eerste verdieping uit haar huis gehaald. De bewoonster was door een val verkeerd terecht gekomen en heeft daarbij mogelijk nekletsel opgelopen. Het was daarom niet mogelijk om de vrouw via de trap naar beneden te krijgen. De Alblasserdamse is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek en verdere behandeling. Tijdens de inzet van de brandweer was de weg afgesloten.