• Een werk van Jan Sluijters: Villa Vita Nuova.
• Een werk van Jan Sluijters: Villa Vita Nuova.

Papendrechters gratis naar museum

dordrecht/papendrecht • Vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni is het Papendrecht weekend in het Dordrechts Museum.

Wie geboren is in Papendrecht of er momenteel woont kan dan gratis het museum bezoeken. Ook zijn er speciale activiteiten. Aanleiding is de opening van de nieuwe tentoonstelling rond de Papendrechtse Collectie De Rietgors. De nieuwe tentoonstelling rond Collectie De Rietgors is vanaf zondag 17 juni te zien. De week na de opening organiseert het museum een speciaal Papendrecht weekend. Wie geboren is in Papendrecht of er momenteel woont kan het museum in het weekend van 22 tot en met 24 juni gratis bezoeken, op vertoon van een identificatiebewijs. Wie net in Papendrecht is komen wonen en deze plaats niet op zijn of haar identificatiebewijs heeft staan mag op vertoon van een recent poststuk met adressering in Papendrecht gratis naar binnen.

Als aftrap van het weekend is er op vrijdag 22 juni om 15:00 uur een speciale lezing over de collectie door kunstkenner Pieter Jorissen, bekend van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch. Ook zal er op zaterdag 23 en zondag 24 juni een speciale rondleiding over De Rietgors zijn.

De gemeente Papendrecht verwierf de collectie in de jaren 70 van de vorige eeuw uit verschillende schenkingen van kunstverzamelaars. In 2017 kreeg het Dordrechts Museum de verzameling in bruikleen. Het bevat topstukken van bekende schilders uit de 20ste eeuw, zoals Jan Sluijters, Charley Toorop, Karel Appel en Corneille. Aanmelden voor de lezing of rondleiding kan via www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten. De topstukken zijn te zien van 17 juni tot en met 21 oktober.