• De groep die vorige week bij elkaar kwam voor de reünie.
• De groep die vorige week bij elkaar kwam voor de reünie. Foto:

Unieke reünie schoolklas uit jaren 40

alblasserdam • In Hotel Kinderdijk werd vorige week weer een reünie gehouden van de eerste klas uit 1943 van de christelijke nationale school in de Kerkstraat in Alblasserdam.

In 1992 werd een initiatief voor een reünie opgepakt door drie dames van deze eerste klas van de christelijke nationale school in Alblasserdam. De initiatiefnemers waren Teuna Luthart, Greet de Lange en Ditty van Veen.

Groot succes

Die eerste reünie bleek een groot succes. Er waren die eerste keer 33 leerlingen die bijeen kwamen in hun oorspronkelijke schoollokaal. Er volgde daarna iedere vijf jaar een herhaling, maar dan met een gezamenlijke lunch in hotels in de omgeving.

Uitdunnen

De groep dunde steeds verder uit, mede door verhuizingen, lichamelijke beperkingen en overlijden. Mede daardoor werd besloten om de reünie vaker te houden; om de twee à drie jaar.

Vorige week woensdag 23 mei werd er opnieuw een gezellige reünie gehouden met de leerlingen van toen, ditmaal in Hotel Kinderdijk. Er waren negen ex-scholieren aanwezig, aangevuld met hun partners. In het afgelopen jaar hebben zij helaas afscheid moeten nemen van drie bekende Alblasserdammers: Henk de Kloe, Cor Roodnat en Corry Riedijk.

Op de foto

Op de foto staan van links naar rechts Bas Romeijn, Teunis Meerkerk, Greet de Lange, Annie Triet, Ditty van Veen, Herman Bas, Adrie Bikker, Teuna Luthart en Martin de Haan.