Streefkerk redt het niet in nacompetitie

sprang-capelle • Streefkerk is snel klaar in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. SV Capelle bleek met 2-0 te sterk.

De Strevelanders brachten te weinig en sloten daarmee een mooi seizoen naar hun smaak iets te vroeg af. "We hadden een heel ander beeld bij de wedstrijd van vandaag", verwoordde Christiaan de Jong zijn teleurstelling na het duel. "Zij speelden precies zoals we hadden verwacht en in de eerste helft deden we niet voor hen onder. Maar het viel voor ons een paar keer verkeerd." Daarmee doelde de aanvoerder, die na de zomer overstapt naar Nieuw-Lekkerland, op een eventuele strafschop voor Streefkerk die niet werd toegekend en een bal die over de achterlijn zou zijn geweest bij de eerste goal.

Trainer Maarten van Gastelen coachte zijn laatste wedstrijd voor Streefkerk en telde in de eerste helft kopkansen van Vedad Hadzic (SV Capelle) en Andy van Vugt. "Verder werd er weinig gecreëerd. Na rust wilden we meer via de flanken gaan spelen. Helaas schoten de voorzetten tekort. Met een lucky goal komen zij dan op 1-0. Bij ons ontbrak vandaag simpelweg de overtuiging." Voor de openingstreffer werd Lennert de Vries weggestuurd. Hij kapte zijn tegenstander uit maar zijn schot stuitte op de benen van doelman Erik Kuysten. Even later was Joey van der Vlist doorgebroken en werd in de rug gelopen door Justin van Ark. Scheidsrechter Düzdüsen zag er niets in. Voor SV Capelle was de 39-jarige Jurgen van Selst met twee goals matchwinner.


Reünie bij vv De Zwerver

kinderdijk • Voetbalvereniging De Zwerver organiseert op zaterdag 23 juni een reünie naar aanleiding van het 85-jarig bestaan van de vereniging.

De reünie begint om drie uur en heeft als hoogtepunt de vertoning van de prachtige film V.V. De Zwerver 'Een Dijk van een Vereniging'. Ook zijn er foto's, krantenknipsels en dergelijke te zien. En uiteraard die ontmoeting van die ene persoon die je al jaren uit het oog verloren bent. In de planning staat ook nog een wedstrijd (op een half veld) tussen teams die gevormd wordt door 'oud'-spelers en aansluitend is er een heerlijke barbecue.

De reünie is onderdeel van een groter 3-daagse feest. Dit feest begint op 21 juni op 19:30 uur op de Schans, de thuishaven van de club. In een grote tent die op het hoofdveld wordt geplaatst zullen veel activiteiten plaatst gaan vinden.Vrijdag 22 juni is voor de jeugd. Er is een tentenkamp voor de pupillen en een (anti)slaap feest voor de oudere jeugd. De zaterdag barst het feest echt los. Vanaf 13:00 uur is er een mixtoernooi, de reünie, een erewedstrijd voor oud 1e elftal spelers, de trekking van de loterij, en natuurlijk een heerlijke BBQ. Vanaf 19.00 is er in de tent een feestavond.