• Spitsuur voor het doel van Hardinxveld.
• Spitsuur voor het doel van Hardinxveld. Foto: Rick den Besten

De Alblas sneuvelt weer vroeg

hardinxveld • Voor het derde jaar op rij sneuvelde De Alblas al in de eerste promotieronde van de nacompetitie. In Hardinxveld werd met 4-2 verdiend verloren.

Na vorige keren Sleeuwijk en GDC bleek ditmaal Hardinxveld voor een defensief kwetsbaar De Alblas te sterk. Via een 2-0 ruststand behaalde Hardinxveld een terechte 4-2 overwinning.

Al na acht minuten nam Hardinxveld de leiding. Vincent van Lopik schoot mooi raak: 1-0. Uit een pass van hem liep de thuisclub na 19 minuten tot 2-0 uit. Richard Zwakhals brak door en rondde af: 2-0 Scheidsrechter Beumer zorgde ervoor dat de spanning snel na rust terugkwam. Als één van de weinigen zag hij in een actie van Hardinxveld-rechtsback Job Werkman een penalty. Stefan Bakker benutte het presentje dankbaar: 2-1. Anderhalve minuut later was het echter al 3-1. Een knal van Aron van Andel werd van richting veranderd en verdween in doel: 3-1. Toch kon De Alblas blijven hopen want Hardinxveld viel terug. Hardinxveld wankelde, maar kreeg zelf ook een mooie kans doch Richard Zwakhals schoot onzuiver. Halfweg de tweede helft kwamen de aandringende gasten verdiend tot 3-2 terug. Na een voorzet van invaller Richard van den Berg stuitte Stefan Bakker nog op keeper Marc Koning, maar Gert Zuidgeest schoot fraai alsnog raak: 3-2. Een domme overtreding van Gert Zuidgeest tegen keeper Koning kostte hem zijn tweede gele kaart. Met tien man kreeg De Alblas aan het begin van de blessuretijd de nekslag. Invaller Adi Jogic knalde schitterend 4-2 binnen. Voor het derde jaar achtereen kon De Alblas de promotie-aspiraties in de nacompetitie niet waarmaken.