Afbeelding
Foto:

Aandeelhouders Oasen keuren jaarverslag goed

regio • De aandeelhouders van Oasen keurden op dinsdag 29 mei het jaarverslag over 2017 goed. In het jaarverslag laat Oasen de vorderingen zien van het meerjarenplan 'Beter is Mogelijk'.

Hiermee wil het bedrijf de drinkwatervoorziening de komende jaren nog verder verbeteren. In 2017 was de grootste mijlpaal voor Oasen de opening van het vernieuwde zuiveringsstation Schuwacht in Krimpen aan de Lek.

De klanten in de regio Krimpen krijgen door de nieuwe zuivering voortaan zacht water uit de kraan. Oasen gebruikt hiervoor een innovatieve en efficiënte techniek waarbij met membranen het grondwater wordt gezuiverd. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard verwerkt vervolgens de reststroom, een unieke samenwerking in de waterketen.

Oasen maakt stappen op het gebied van duurzaamheid. In het productieproces optimaliseerden het bedrijf de pompen zodanig dat ze efficiënter en zuiniger kunnen draaien. Alle energie die Oasen gebruikt is opgewekt door wind- of zonnekracht. Samen met de gemeenten stimuleert Oasen het hergebruik van flessen en bidons door het plaatsen van openbare watertappunten. In 2017 zijn er 15 nieuwe watertappunten bijgekomen, waarmee het totaal aantal op 30 uitkomt.


Verkeershinder Streefkerk

streefkerk • Door werkzaamheden aan de dijk is er in Streefkerk van maandag 4 tot en met zaterdag 9 sprake van verkeershinder. De afrondende werkzaamheden voor de dijkverbetering tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer zijn begonnen. In deze laatste fase worden de definitieve verhardingen aangebracht en wordt de dijk verder afgewerkt.

Als gevolg hiervan zijn maandag 4 juni vanaf 7.00 uur tot en met zaterdag 9 juni de kruisingen Kerkstraat-Dorpsstraat en Dorpsstraat-Randweg-Nieuwe Veer in Streefkerk afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze week worden de bestratingen aangebracht ter verbetering van de verkeersveiligheid.

De kern van Streefkerk blijft bereikbaar vanuit het westen over de dijk via de Boezem-Zwanenvliet en tevens vanaf de Middenpolderweg via Randweg-Molenakker. De Jachthaven en restaurant de Limonadefabriek is enkel vanaf Halfweg (oostzijde) bereikbaar, niet vanaf de Randweg of Kerkstraat.

Arriva rijdt een aangepaste route. Ter hoogte van de School met de Bijbel wordt een bushalte ingericht. De route over de dijk tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland komt te vervallen en rijdt tijdelijk via Halfweg-Middenpolderweg-Schoonenburgweg.


Auto's in brand gestoken

alblasserdam • Zaterdagavond 2 juni 2018 zijn in Alblasserdam een auto en een busje in brand gestoken. De auto stond geparkeerd langs het Cortgene en het busje stond op de parkeerplaats bij het Fregat. Dankzij de snelle inzet van buurtbewoners, de politie en de brandweer kon worden voorkomen dat de voertuigen in vlammen op gingen. Wel ontstond er aan de auto en aan het busje flinke brandschade. Ook raakte een naastgelegen auto beschadigd. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting.