woensdag 30 mei

Pieter Jorissen houdt lezing over collectie Luigies
20:00, Papendrecht, Bibliotheek. Op woensdag 30 mei organiseert de Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met de bibliotheek Papendrecht een lezing van Pieter Jorissen over de collectie Luigies.
De collectie, die werken uit het impressionisme, het expressionisme en de naoorlogse kunst bevat, vormde de belangrijkste bron voor het museum De Rietgors. Het museum bestaat niet meer, maar de collectie kan digitaal bewonderd worden.
Pieter Jorissen, die werkt bij veilinghuis A. Mak te Dordrecht, bezit over grote kennis van de collectie en zijn lezing zal gaan over hoe Luigies aan zijn verzameling kwam en hij zal een toelichting geven op de digitalisering van de collectie.
De lezing wordt gehouden in de nieuwe locatie van Bibliotheek Papendrecht (Veerweg 135) en begint om 20.00 uur; de zaal is om 19.30 uur open. De kaartjes kosten 2,50 euro en zijn aldaar te verkrijgen.

donderdag 31 mei

Grote tweedehands kledingmarkt
18:00, Alblasserdam, Eben-Haëzerkerk. In de Eben-Haëzerkerk aan de Plantageweg 172 in Alblasserdam wordt een grote tweede-handskledingmarkt gehouden op donderdag 31 mei van 18:00 tot 20:30 uur en vrijdag 1 juni van 8:30 tot 12:00 en 18:00 tot 20:30 uur. Er is zomer en winterkleding voor dames, heren en kinderen. Ook schoenen, shawls, hoeden en dergelijke. De opbrengst is 100% voor de bouwkas van de kerk.

vrijdag 1 juni

Kinderdisco bij Anne Frankschool
19:00, Papendrecht, Anne Frankschool. De kinderdisco van Jeugd en Jongerenwerk Papendrecht is dit seizoen weer on tour. De laatste disco van dit seizoen vindt plaats op vrijdag 1 juni. Dan zijn alle kids weer welkom in basisschool Anne Frank aan de Rozenstraat in Papendrecht.
De disco is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit heel Papendrecht. Tijdens de disco zullen de vaste dj's Yaro en Kristian weer volop vette tracks draaien. Daarnaast worden er diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijsjes te winnen zijn.
De kinderdisco start om 19.00 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen (ouders worden verzocht om hun kinderen vanaf 20.45 uur binnen weer op te halen). De entree bedraagt 2 euro per kind. Kijk voor meer info over activiteiten van Jeugd&Jongerenwerk Papendrecht op www.jenjwpapendrecht.nl.

zaterdag 2 juni

Molenwaardtocht
07:30, Kinderdijk, De Klok. Wandelsportvereniging Kinderdijk organiseert op zaterdag 2 juni de jaarlijkse Molenwaardtocht. De start is vanuit Partycentrum De Klok in Kinderdijk.
Er zijn door de organiserende vereniging wandelroutes uitgezet van 5, 10, 15, 20, 30, 40 en 50 km. Naast een duidelijk parkoersbeschrijving, zijn de routes ook gemarkeerd. Het vertrekpunt is vanuit Partycentrum De Klok aan de Molenstraat te Kinderdijk. Hier kan men tussen 07.30 en 13.00 uur inschrijven. Om 18.00 uur dient de wandeling voltooid te zijn.

Expositie in Molen De Liefde
10:00, Streefkerk, Molen De Liefde. In Molen De Liefde aan de Nieuwe Veer 42 in Streefkerk wordt op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur de expositie van vier kunstenaars uit de Alblasserwaard vertoond. Het gaat om Lut Tettero met beeldhouwwerk, Miriam Tierolf met houtsnede, Piet Boogaard met schilderijen en Pieter van Heest met schilderijen. Willem van Zoelen speelt van 12.00 tot 16.00 uur elk uur op gitaar, mandoline en ukelele. Entree is gratis. De molen is weer via de Lekdijk gemakkelijk te bereiken zowel vanuit Groot-Ammers als Streefkerk. Als de wind meewerkt laat de molenaar de molen draaien.

Jaarmarkt in Streefkerk
10:00, Streefkerk. Tot 16.00 uur vindt de jaarmarkt plaats. Bezoekers kunnen rekenen op ruim 250 meter aan standhouders met een diversiteit aan handelswaar. Op facebook.com/msvstreefkerk is te zien welke standhouders met hun product langskomen. Dit jaar is er een bungeejump voor kinderen tot en met 12 jaar, tevens is er een spellenwagen en wordt er geschminkt. Om 12.00 uur verzorg gymvereniging Sparta een optreden streetdance op het grasveld van de Bongerd. Kinderen kunnen de hele dag op de kleedjesmarkt hun tweedehands speelgoed verkopen. Het muzikale deelt duurt tot 23.00 uur.

OKK Pretband speelt in Streefkerk
10:00, Streefkerk. De O.K.K. Pretband speelt diverse keren tijdens de jaarmarkt van de Middenstandsvereniging Streefkerk.

CZOV Eensgezindheid zingt 'De Schepping'
20:00, Oud-Alblas, Hervormde kerk. CZOV Eensgezindheid brengt op 2 juni vanaf 20.00 uur 'De Schepping' van Johan Bredevoort ten gehore in de Hervormde kerk van Oud-Alblas, met medewerking van CGZ Excelsior (Kockengen), Kees de Bruin (orgel), Bert Elbertsen (piano) Jolanda den Houter (hobo) en ds. W. van Weelden (liturg). Algehele leiding is in handen van Wim de Penning. Entree bedraag 12,50 euro. (voorverkoop 10 euro en jeugd tot twaalf jaar 5 euro). Info: www.eensgezindheid-dekrekels.nl.

Joy houdt Zomer Sing-In
20:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. Zanggroep Joy houdt op zaterdagavond 2 juni een Zomer Sing-In in de Maranathakerk aan de Mattenbies. Het thema is Bestemming. Het programma biedt veel ruimte voor samenzang. Joy staat onder leiding van dirigent Carine Schutte. De zanggroep wordt voor de eerste maal in haar bestaan begeleid door een liveband: De Mamaband uit Nieuwpoort. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De Sing-In begint om 20.00 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt er een deurcollecte gehouden ter bestrijding van de gemaakte kosten.

zondag 3 juni

Eén voor één dienst over 'Vervolging en vervulling'
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 3 juni weer een één voor één dienst gehouden. Ditmaal gaat het over 'Vervolging en vervulling'. Spreker Wim Aanen zal het gaan hebben over de Koning van de hemel en aarde die geloof, hoop, liefde en sterke schouders schenkt. Aanvang is om 12.59 uur.

Themadienst: gelovig omgaan met depressie
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Zondag 3 juni is er weer een themadienst in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 te Alblasserdam. Dit keer zal het gaan over gelovig omgaan met depressie. Een kwetsbaar onderwerp waar velen zelf of in hun omgeving mee te maken kunnen krijgen. De dienst zal geleidt worden door Ds. Reijm, die ter voorbereiding op deze dienst in gesprek is gegaan met diverse gemeenteleden die zelf of in hun omgeving ervaring hiermee hebben. De dienst zal muzikaal ondersteund worden door een aantal leden van de Praiseband All in One. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting en de mogelijkheid na te praten over dit onderwerp in de bijzaal. De dienst begint om 17.00 en er is oppas aanwezig.

dinsdag 5 juni

Huis van de Waard Lekkerland
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Mantelzorgcontact tot 11.30 uur; samen delen, van elkaar leren, een stukje (h)erkenning. Onder leiding van Ada Korevaar wordt het spel levenskunst gespeeld.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje/activiteit, koffie of gezelligheid.

PCOB-ledenmiddag
14:00, Alblasserdam, Levensbron. In de Levensbron aan de Prinses Julianahof 1 te Alblasserdam wordt op dinsdag 5 juni weer een PCOB-middag gehouden. Anneke Cuilenburg-Pasma uit Noordwijk komt vertellen over de trein ons huis; van Arnhem naar Moskou en China met mooie beelden. Ook worden er jubilarissen gehuldigd die 25 jaar lid zijn. Daarna gaat men afsluiten met een diner in de Alblashof. Aanvang is om 14.00 uur. Het is de laatste middag voor de vakantie. De PCOB-busreis is op 13 juni.

woensdag 6 juni

Huis van de Waard Lekkerland
9:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek, Raadhuisplein 1. Handwerkcafe, tot 11.45 uur voor wie van handwerken houdt of dit wil leren.

donderdag 7 juni

Wandeltocht
09:45, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Wandelsportvereniging Nooit Gedacht organiseert op donderdag 7 juni een wandeltocht van 7 km door de Alblasserwaard. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Het vertrek is om 09.45 uur vanaf Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. Voor meer informatie: secreteris@wsvnooitgedacht.nl.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje/activiteit, koffie of gezelligheid.

vrijdag 8 juni

Korenconcert in Muziektent Dorpsbehoud
19:30, Papendrecht, Muziektent. Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, trotse eigenaar van de oudste muziektent van de regio aan de Eilandstraat, start op vrijdagavond 8 juni van 19.30 tot 23.00 uur de zomeravondconcerten van 2018 met het traditionele Korenconcert.
Aan dit concert wordt medewerking gegeven door drie koren, die elk twee keer optreden. Melange Rood: dit gemengde koor brengt mooie maatschappijkritische liedjes, maar ook bekendere popnummers; Schipperskoor De Pontonniers: het mannenkoor zingt bekende en minder bekende zeemansliederen, begeleid door hun eigen muzikanten; en Poprockkoor Sweet Pepper: dit gemengde koor gaat knallen met diverse popnummers, rock en ballads.
De finale, met een paar overbekende nummers, wordt door de drie koren gezongen met hulp van het hopelijk nog talrijk aanwezige publiek.
De koren hebben elk hun eigen stijl en repertoire maar één overeenkomst: ze willen alle hun publiek een onvergetelijke avond bezorgen met luisterliedjes, meezingers en stevige rocknummers.
In de koek-en-zopietent van Dorpsbehoud zijn koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. Er wordt gewerkt met muntjes, die aan de bar te koop zijn. Overgebleven muntjes worden terug genomen. Er is beperkte zitplaats. Bij regen kan worden geschuild in de koek-en-zopietent.