Afsluiting van het Westeinde

oud-alblas • Van maandag 4 juni 07.00 uur tot en met vrijdag 15 juni 18.00 uur wordt het Westeinde in Oud-Alblas tijdelijk afgesloten.
Er moeten reparatiewerkzaamheden aan het wegdek uitgevoerd worden tussen de kruising Veerweg en westelijke deel van het Westeinde. Verkeer wordt omgeleid over de N214, A15 en de Edisonweg.


Papendrechter (35) gepakt in Breda

papendrecht/breda • De politie heeft donderdag 24 mei een man uit Papendrecht aangehouden. De politie, de gemeente, de Inspectie SZW en de Belastingdienst hielden die dag een controle bij drie kapperszaken in Breda. Volgens de politie waren er signalen dat er in de panden ondermijnende activiteiten zouden plaatsvinden. Bij één van de controles werden gestolen goederen aangetroffen. In de kapperszaak werd de 35-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Er wordt onderzoek gedaan.


Scootmobiel informatiedag

nieuw-lekkerland • Voor de scootmobielbezitters van Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk wordt er op dinsdag 12 juni een Scootmobiel Informatiedag gehouden.
Er wordt informatie gegeven over de scootmobiel, het rijden met de scootmobiel en eventuele problemen met het vervoermiddel. Ook worden de verkeersregels gepresenteerd en is er een lunch. Onder begeleiding kan men oefenen op een behendigheidsparcours. Ook is er een uitgestippelde tocht door Nieuw-Lekkerland, die onder begeleiding en advies gereden kan worden. De scootmobiel kan gecheckt worden door een leverancier.
De scootmobiel informatiedag wordt gehouden in en bij 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland en wordt georganiseerd door de L&N Smit's Stichting. Er zijn geen kosten aan de dag verbonden. Aanmelden voor deze leerzame en leuke dag kan via mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland: 0184-685317 of via werkgroepsenioren@kpnmail.nl. Ook kan men zich aanmelden via het meldpunt van de L&N Smit's Stichting in 't Waellant, op werkdagen geopend van 09:00 tot 12:00 uur. Tevens bereikbaar via 0184-689360 of info@smitsstichting.nl.


NPV-avond over zorg en hulpverlening

alblasserdam • De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) afdeling Alblasserdam houdt op dinsdag 5 juni vanaf 19.45 uur een bijeenkomst in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Plantageweg 172 te Alblasserdam. Het thema van deze avond is 'Professionele zorg en de vrijwillige hulpverlening'.
Hoe verhouden de professionele zorg en de vrijwillige hulpverlening en de mantelzorg zich tot elkaar? Over deze zaken hoopt mevrouw Anke Preesman-Vlaardingerbroek een lezing te geven. Zij gaat hierbij in op concrete situaties die zij tegenkomt in haar praktijk als maatschappelijk werker in Salem. Ook de voor de zorg relevante wet- en regelgeving zal aan de orde komen. Vaak is niet helemaal duidelijk waar de mantelzorg of vrijwillige thuishulp ophoudt en waar de professionele zorg de verantwoording overneemt. En ook andersom. Waar de professionele zorg stopt en de zorg weer teruggaat naar de vrijwillige thuishulp en de mantelzorg.
Zij verzorgt een leerzame en gezellige avond. De bijeenkomst is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.