• De gecrashte auto.
• De gecrashte auto. Foto: Peter Stam

Buurmannen pakken vluchtende man

alblasserdam • Twee buurmannen uit Alblasserdam hebben in de nacht van zondag op maandag een gevluchte man gepakt.

Het voorval vond plaats nadat een personenauto in de nacht van zondag 27 op maandag 28 mei om iets voor één uur tegen een geparkeerde auto gebotst was op een oprit van een woning langs de Van Hogendorpweg in Alblasserdam.

Kentekenplaten

De twee jongemannen die in de auto zaten, stapten na de crash uit, trokken de kentekenplaten van de auto en gingen op de vlucht. Twee buurmannen waren wakker geworden van het ongeval. Toen ze hoorden wat er gebeurde, sprongen ze uit bed en renden achter de jongens aan.

Eén man gepakt

De mannen wisten één van de jongens, een achttienjarige man uit Alblasserdam, ter hoogte van het Lammetjeswiel te pakken en vast te houden tot de politie arriveerde.

De andere jongen wist te ontkomen. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe de jongen rond 01.00 uur via de Schaepmanstraat en de Van Hogendorpweg richting de Johan de Wittstraat rende.

Weer gevonden

De kentekenplaten die van de auto waren getrokken, zijn later in de nacht teruggevonden in de omgeving van de Van Hogendorpweg.

Waarom de jongens op de vlucht gingen en hoe zij van de weg zijn geraakt, is op het moment van afronden van deze krant nog niet bekend.