Afbeelding
Foto:

Klaas Timmerman erelid BCA

alblasserdam • Tijdens de algemene ledenvergadering van Badmintonclub Alblasserdam (BCA) afgelopen dinsdag 22 mei is Klaas Timmerman benoemd tot erelid van de vereniging.

Op voordracht van het bestuur van de vereniging heeft de Algemene Ledenvergadering besloten om Klaas Timmerman erelid te maken van de BCA. Klaas Timmerman is lid sinds 1 oktober 1994 en is sinds het begin zeer actief geweest binnen de vereniging. Zeventien jaar geleden ging het niet goed met de vereniging; er werd verlies gedraaid, het ledenaantal liep ernstig terug en er was geen voorzitter. Klaas is toen gevraagd voor het voorzitterschap en heeft die rol aanvaard. In de jaren die volgden is onder zijn bezielende leiding BCA gegroeid naar een fleurige en financieel gezonde vereniging. Klaas heeft met veel verve tot en met voorjaar 2017 zijn voorzitterschap vorm gegeven. Om Klaas te bedanken voor zijn inzet alle jaren, ondersteunde alle aanwezige leden tijden de Algemene Ledenvergadering de voordracht tot erelid van BCA. Uit handen van de huidige voorzitter Frans Durge ontving hij de oorkonde. Een foto van hem met de oorkonde staat op de pagina Week in Beeld, elders in deze krant.

Tijdens deze Algemene Ledenvergadering is ook de penningmeester Lizette van der Vorm in het zonnetje gezet voor haar 25-jarige jubileum bij de vereniging.


Mixtoernooi bij De Zwerver

kinderdijk • Voetbalvereniging De Zwerver organiseert naar aanleiding van het 85-jarig bestaan van de vereniging binnenkort allerlei activiteiten.

Naast een spelletjesavond op donderdag 21 juni, jeugdkamp op vrijdag 22 juni en de feestdag op zaterdag 23 juni, zal er deze zaterdag 23 juni tevens een mixtoernooi plaatsvinden. Dit is voor alle (oud-)leden die graag een balletje willen trappen. Tijd dus om te laten zien wat iedereen (nog) kan. Inschrijven kan via charloduggan@hotmail.com.


Patrick Tukker terug naar Drechtstreek

papendrecht • Michael Slingerland houdt het bij één jaar Drechtstreek. De topscorer keert komend seizoen terug naar Groote Lindt.
Patrick Tukker bewandelt de omgekeerde route en komt van Groote Lindt weer terug naar de Papendrechters, die ook Yunus Ekiz (Oranje Wit) verwelkomen.


Hoornweg en Blokhuis doen mee

papendrecht • Roy Hoornweg en Roos Blokhuis hebben maandagavond hun deelname bevestigd aan de 4 Mijl-loop van Papendrecht, die komende zaterdag gehouden wordt. Beide lopers zitten in de absolute top van Nederland en beide atleten van Passaat trainen onder de succesvolle coach Addy Ruiter.
Roy Hoornweg heeft verschillende nationale titels op zijn naam en heeft de derde tijd ooit op een 4mijl in Nederland gelopen. Hij zit hiermee slechts 8 seconden van het nationaal record vandaan.
Roos Blokhuis is in Nederland veruit de sterkste in haar categorie en heeft de snelste tijd van Europa op de 1500 meter op de baan. Ook met de langere afstanden draait Roos mee in de Europese top en zij maakt daardoor kans om aanstaande zaterdag overall in de top 3 te komen.