donderdag 24 mei

Wim Daniëls komt naar Papendrecht
20:00, Papendrecht, Bibliotheek. Op donderdag 24 mei organiseert Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met Bibliotheek Papendrecht en Wielercomité Papendrecht een lezing van Wim Daniëls. De taalkundige zal vooral ingaan op zijn laatste boek 'De taal van de fiets', dat op 1 mei uitkomt. Over de liefde voor de fiets en het genoegen van het fietsen vertelt hij regelmatig op de radio en tv. Nu is er dan het boek, dat veel mooie verhalen en anekdotes bevat. De lezing van Wim Daniëls, die wordt gehouden in de nieuwe locatie van Bibliotheek Papendrecht (Veerweg 135) begint om 20.00 uur; de zaal is om 19.30 uur open. De kaartjes, die men alleen contant kan betalen, kosten 5 euro en zijn vanaf maandag 23 april te koop in de bibliotheek.

vrijdag 25 mei

Israëlavond
19:00, Papendrecht, Twinkeltje. Vrijdag 25 mei organiseert Stichting Traveling Light een Israëlavond in Twinkeltje aan de Korenbloemstraat 20 te Papendrecht. Van 19:00 tot 21:30 uur zal de deur open staan. Belangstellenden worden uitgenodigd om gezellig te komen winkelen en elkaar te ontmoeten. Dankzij medewerking van consulente Liesbeth Kortlever uit Brandwijk kunnen veel producten uit Israël te koop worden aangeboden zoals cosmetica, sieraden, thee, jam, wijn en boeken. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van lekkere hapjes en drankjes, Arabische koffie, muziek en fotopresentaties. De inloop is vrij. Voor meer informatie: www.traveling-light.nl.

Concert projectkoor Credo
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Projectkoor Credo verzorgt op vrijdag 25 mei een concert in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam. Het koor voert het oratorium 'Jezus op Aarde' uit. Dit muziekstuk is geschreven door Marco den Toom.
De basis voor 'Jezus Op Aarde' ligt in het lied 'Vader In De Hemel', waar componist Marco den Toom veel positieve reacties op kreeg. Het concert begint om 20.00 uur in de Havenkerk te Alblasserdam. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Voor dit concert wordt een entree van 12,50euro gevraagd tijdens de kaartverkoop bij de kerk. Entreekaarten kan men vooraf reserveren via www.korenindekerk.nl/koren (men ontvangt dan een korting van 2,50 euro per entreekaart). Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Jubileum Marco de Keizer
20:00, Dordrecht. Tijdens een dankavond in de Grote Kerk te Dordrecht wordt stilgestaan bij het veertgjarig organistenjubileum van Marco de Keizer uit Oud-Alblas. 'Met grote dankbaarheid kijkt hij terug op de jaren waarin hij het orgel heeft mogen bespelen tijdens de kerkdiensten als begeleiding van de gemeentezang', melden de organisatoren. 'Daar ligt zijn passie: mensen inspireren om te zingen.' Hij is één van de vaste organisten in de hervormde gemeentes van Goudriaan (2001- heden) en Oud-Alblas (2010-heden). Tijdens de dankavond zingt het Ermelo's mannenkoor dankliederen. Musici als Martin Zonnenberg, Marco de Keizer, dwarsfluitiste Marjolein de Wit, trompettist Mechtild Drop begeleiden het koor en de samenzang. Arie de Rover spreek over het thema 'Dankbaarheid'. Gratis kaarten reserveren: www.dankavond.nl.

War Of The Worlds
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 25 mei vanaf 20.15 uur de rockmusical War Of The Worlds uitgevoerd.
In 1978 bracht Jeff Wayne zijn muzikale versie van de beroemde roman van H.G. Wells uit. Het verhaal over een invasie van Marsmannetjes joeg bij het luisterende publiek de stuipen op het lijf, maar werd ook een mega hit. Nu heeft Edward Reekers (Motel Westcoast, Kayak) een nieuwe vertaling gemaakt die als eigentijdse rockmusical wordt opgevoerd. Naast een 10 koppige liveband met o.a. vier violisten treedt Bert Heerink op als verteller. Een groot spektakel, aldus recensenten uit andere plaatsen.
Entree bedraagt 32,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Lezing over neutronensterren, witte dwergen en zwarte gaten
20:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Prof. Dr. Edward van den Heuvel geeft op vrijdagavond 25 mei een lezing over het leven na de de dood van sterren: neutronensterren, witte dwergen en zwarte gaten. De lezing vindt plaats bij Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. De lezing begint om 20.30 uur en de toegang is gratis. Zie voor de routebeschrijving en meer informatie www.verenigingchristiaanhuygens.nl.

zaterdag 26 mei

Versmarkt op Beukelmanschool
09:00, Alblasserdam, Ds. Johannes Beukelmanschool. Op zaterdag 26 mei 2018 wordt er van 9.00u tot 13.30u een versmarkt georganiseerd op het schoolplein van de Ds. Johannes Beukelmanschool/Adullam, Rembrandtlaan 100 te Alblasserdam.
Op deze versmarkt zijn er diverse producten te koop, u kunt onder andere denken aan: heerlijk brood en banket, kaas, verse vis en vlees, groente en fruit, thee, snoep. Maar ook non-food is van de partij: wenskaarten, speelgoed en uiteraard zijn er weer mooie planten en perkgoed te koop!
Kortom een markt waar u heen kunt voor uw wekelijkse boodschappen, gezelligheid of een lekker kopje koffie/thee en een frietje!

Kids Fun Middag in zwembad
13:00, Papendrecht, Sportcentrum. Zaterdag 26 mei as organiseren het Sportcentrum en Jeugd&Jongerenwerk Papendrecht een Kids Fun Middag op de ligweide van het zwembad in Papendrecht. Vorig jaar was de eerste versie van deze activiteit (voor kids van 6 tot en met 12 jaar) erg succesvol. Daarom staan er deze zomer maar liefst drie Kids Fun Middagen op het programma; op 26 mei, 23 juni en 1 juli. Tussen 13.00 en 17.00 uur staan de volgende activiteiten gepland: kinderdisco met DJ Kristian, demo Bounce, free style Demo Breaksquad, twee springkussens en diverse Watergames. Deelname aan de activiteiten is gratis (de gewone toegangsprijzen voor het zwembad gelden natuurlijk wel deze middag).

Dooifeest ijsclub in Streefkerk
14:00, Streefkerk. IJsclub Willem Barendts houdt rondom het ijsterrein een dooifeest. Op een hindernisbaan testen teams (jong en oud) hun conditionele vaardigheden. Afsluitend is er een barbecue en een optreden van de band Nu nog gratis. Er is nog ruimte voor inschrijving van teams: apverboom@gmail.com of sms naar 06-53241426. Inschrijfformulieren liggen bij cafetaria 't Geveltje.

Maestro-concert door Excelsior Papendrecht
20:15, Papendrecht, De Willem. In navolging van het succesvolle tv-programma 'Maestro', waarin bekende Nederlanders de uitdaging aan gaan om zich in een aantal weken te ontwikkelen tot orkestdirigent, presenteert Excelsior het Papendrechtse Maestro-concert in Theater De Willem op zaterdag 26 mei 2018. Leon van Dalen (Prins Florisschool en VV Drechtstreek), Kitty van Veen (Dansstudio Bounce), Bjorn van Dijl (horeca-ondernemer), Margré van Wijngaarden (Stichting Dorpsbehoud) en Bertjan Scheepbouwer (PKC) zullen het dirigeerstokje overnemen van dirigent Ruud Welle en ervaren hoe het is om een orkest zoals Excelsior Papendrecht te leiden. Wie wordt dé Maestro van Papendrecht? Die vraag staat op zaterdag 26 mei centraal. Kaartjes à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via Theater De Willem in Papendrecht.

zondag 27 mei

Ernst, Bobbie & De Rest
13:30/16:00, Papendrecht, Theater De Willem. In De Vakantieshow gaan Ernst & Bobbie op zondag 27 mei, hoe kan het ook anders, op vakantie. Natuurlijk gaat er van alles mis tijdens deze uitvoering in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Op weg naar de camping verdwalen ze in het bos en Bobbie is vergeten om de tent mee te nemen. En als ze dan de camping vinden, is er geen plekje meer voor hen. Gelukkig heeft Ernst gelijk een oplossing: ze worden het animatieteam van de camping. Een zomerse voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.
Entree bedraagt 16 euro (eenheidsprijs). De voorstelling duurt 80 minuten, met pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

MultiMusic start LiveMusic Summer Café op zondag 27 mei
OUD-ALBLAS • De Alblasserdamse band MultiMusic start het zomerseizoen van het LiveMusic SummerCafé op zondag 27 mei op het terras van restaurant De Kat in de Wilg in Oud-Alblas. Zie het artikel elders op deze pagina.

dinsdag 29 mei

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, een spelletje, koffie of een activiteit.

woensdag 30 mei

Huis van de Waard Lekkerland
9:30, Nieuw-Lekkerland, Raadhuisplein 1, bibliotheek. Handwerkcafé voor wie van handwerken houdt of dit wil leren.

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Pieter Jorissen houdt lezing over collectie Luigies
20:00, Papendrecht, Bibliotheek. Op woensdag 30 mei organiseert de Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met de bibliotheek Papendrecht een lezing van Pieter Jorissen over de collectie Luigies.
De collectie, die werken uit het impressionisme, het expressionisme en de naoorlogse kunst bevat, vormde de belangrijkste bron voor het museum De Rietgors. De lezing wordt gehouden in de nieuwe locatie van Bibliotheek Papendrecht (Veerweg 135) en begint om 20.00 uur; de zaal is om 19.30 uur open. De kaartjes kosten 2,50 euro en zijn aldaar te verkrijgen.