Hulsbosch krijgt mooi thuisafscheid

nieuw-lekkerland • De spelersgroep van Nieuw-Lekkerland begreep zaterdagmiddag volledig dat men nog één keer alles moest geven om het trainersduo Ronald Hulsbosch/Bart Toom een mooi laatste thuisduel te geven na vier seizoenen technisch leiderschap. "Het was fijn om te zien hoe alle jongens vochten als leeuwen", toonde Hulsbosch zich gelukkig na de 2-1 overwinning op Kloetinge. "Blijer hadden ze me niet kunnen maken!" Lekkerland begon wat flets aan het duel met de Zeeuwen maar toonde zich gaandeweg de eerste helft steeds strijdbaarder. Okan Arslan opende in de 58e minuut de score, waarna Kloetinge binnen een minuut langszij kwam. Een door Niels Brekelmans benutte strafschop leverde uiteindelijke de verdiende driepunter op. Man van de wedstrijd was Gertjan Stout, die samen met A-junior Tom van Besten een solide verdedigingscentrum vormde.

Papendrecht sterk tegen Pelikaan

papendrecht • Pelikaan was vast van plan om via een overwinning op middenmoter Papendrecht zijn kandidatuur voor het kampioenschap in 2F stevig te benadrukken. Het duel op sportpark Slobbengors eindigde echter in een voor de Zwijndrechters frustrerende 1-1. Een uitslag die niet eens onterecht genoemd mocht worden. Papendrecht speelde met het hart en maakte er een echte wedstrijd van. Pelikaan kwam na 17 minuten op 0-1 door een vrije trap van Jesper Nossent. Na rust gleed invaller Roger Dupuis een door George de Brito genomen corner tegen de touwen

Drechtstreek doet zijn sportieve plicht

almkerk • Almkerk hoopte zaterdag thuis tegen Drechtstreek kampioen te oren van de tweede klasse F. men rekende echter buiten de mannen van trainer Miguel Munoz, want Drechtstreek was niet van plan om als decor voor een kampioensfeestje te fungeren. De Papendrechters knokten voor elke meter Almkerks gras en waren zelfs niet onder de indruk van de vroege 1-0 van de thuisclub. In de 30e minuut viel de gelijkmaker, een doelpunt van eigen Almkerkse makelij. Na de pauze kon Michael Slingerland Drechtstreek zelfs een driepunter bezorgen, maar hij faalde in de afwerking.

Streefkerk heeft zin in nacompetitie

zwijndrecht • Dankzij een 0-1 overwinning op degradatiekandidaat ZBC'97 verzekerde Streefkerk zich definitief van een ticket voor de nacompetitie. De enige goal in Zwijndrecht kwam van het hoofd van Andy van Vugt. "We kregen genoeg kansen om nog meer te scoren", wist trainer Maarten van Gastelen. "Maar het is goed zo: we hebben de drie punten in de knip en gaan de nacompetitie in. daar hebben we veel zin in. Christiaan de Jong ontbrak bij Streefkerk. Hij trad vrijdag in het huwelijk.

Alblasserdam en Schelluinen 'gered'

schelluinen • Opluchting bij Schelluinen en Alblasserdam na hun onderlinge 0-0. Beide clubs mogen zich dankzij de deling gaan richten op een nieuw seizoen in de derde klasse. Curieus genoeg was er geen sprake van een salonremise. Beide teams kregen diverse riante kansen om te score, maar faalden op de momenten waarop er afgedrukt moest worden.