Afbeelding
Foto:

Kruimeldief voor de rechter

alblasserdam • Alblasserdammer D.W. (31) staat op woensdag 23 mei voor de politierechter voor drie kleine diefstallen die hij vorig jaar gepleegd heeft in Alblasserdam (tweemaal) en Nieuw-Lekkerland (een keer).
In Nieuw-Lekkerland heeft D.W. omstreeks 23 november 2017 50 euro gestolen bij Autoservice Lekkerland. Enkele maanden daarvoor, op 6 en 15 augustus, heeft hij tot tweemaal toe muntgeld gestolen bij De Haan Minerale Oliën in Alblasserdam.


'Napalmmeisje' vertelt in Landvast

alblasserdam • Kim Phuc, beter bekend als het 'napalmmeisje' uit de Vietnamoorlog heeft op vrijdag 18 mei 2018 in Landvast in Alblasserdam haar levensverhaal verteld en vragen vanuit het publiek beantwoord. Met zo'n driehonderd aanwezigen zat de grote zaal van Landvast helemaal vol. Kim Phuc is inmiddels een bekende vrouw die haar levensverhaal inzet om mensen te vertellen over vrede, vergeving en de liefde van God. Deze week bezoekt zij Nederland ter introductie van haar boek 'Het napalmmeisje' en om te spreken op bijeenkomsten van War Child.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Kim Phuc zou spreken in de Alblasserdamse bibliotheek, maar al snel na de aankondiging bleek dat er veel meer geïnteresseerden waren dan er ooit in de bibliotheek zouden passen. Er werd uitgeweken naar Landvast, waar plaats was voor maximaal 300 gasten. En zelfs toen moest een aantal geïnteresseerden nog teleurgesteld worden, omdat er voor hen geen plaats meer was.

Op 8 juni 1972 nam Nick Ut de foto van Kim Phuc tijdens de Vietnamoorlog. Op de foto is te zien hoe een 9-jarig meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen.