• Evert en Lida Vink van Antilope Outdoor.
• Evert en Lida Vink van Antilope Outdoor.

Beter naar Buiten Fair in Alblasserdam

alblasserdam • Op de Beter naar Buiten Fair presenteren op zaterdag 2 juni ruim veertig exposanten in Alblasserdam prachtige produkten die het buitenleven en alle activiteiten buiten nóg aangenamer maken.

De exposanten inspireren, informeren en geven tips en tricks voor het buitenleven.

Natuurlijk is er ook genoeg lekkers te eten en is er veel te beleven in en rondom de winkel van Antilope Outdoor aan het Cortgene 9 in Alblasserdam.

Teveel om op te noemen

"Er is echt bijna teveel om op te noemen", meldt Evert Vink van Antilope Outdoor. Hij en zijn vrouw Lida brachten tientallen organisaties en bedrijven bij elkaar voor de Beter naar Buiten Fair.

"Vorig jaar beleefden we onze eerste editie. Dat was een groot succes! Maar dit jaar gaan we het nog veel groter aanpakken."

De grote outdoormerken presenteren zich met artikelen op het gebied van gezond wandelen, een goede uitrusting en reizen en ook zijn er stands met lokaal en regionaal voedsel zoals kaas, groenten en fruit, wijn en honing.

Alle leeftijden

Voor alle leeftijden is er veel te beleven tijdens de Beter naar Buiten Fair. Er is een speurtocht en Scouting Alblasserdam zet in het Bos Rijkee, achter de winkel van Antilope Outdoor, een parcours op met klimtouwen en een tokkelbaan.

Wandelingen

Vanuit Antilope Outdoor worden wandelingen verzorgd door de natuur in de omgeving, maar ook langs historische bijzonderheden van Alblasserdam. Er zijn wandelingen met afstanden tussen 7 en 25 kilometer.

Belangstellenden kunnen dan gelijk testlopen met wandelschoenen van Lowa. Dit bekende outdoormerk komt met een testtrailer, waarin een Experience Center te vinden is. Iedereen kan kosteloos een paar uitzoeken en een wandeling maken door de omgeving. Evert: "Een betere manier om schoenen te testen, is er niet, toch?!"

Gratis APK

Tijdens de Beter naar Buiten Fair is er tevens een gratis APK voor wandelschoenen en rugzakken. Net als vorig jaar is Repair Service Boer uit IJsselstein weer paraat bij de fair. "De gratis APK was toen enorm in trek", vertelt Marcel Boer van Repair Service Boer.

"Versleten en losgeraakte zolen zagen we het meest. Wij kunnen meestal de complete zool en dempingslaag, vervangen. Daarvoor gebruiken we de originele materialen van merken als Lowa, Hanwag en Meindl."

Werkwijze

De reparaties worden niet ter plaatse uitgevoerd. De reparateur neemt de schoenen, rugzakken en reistassen mee naar IJsselstein en bezorgt ze gerepareerd en wel het weekend erop terug bij Antilope Outdoor.

"We vieren deze dag tevens ons vijfjarig bestaan", besluiten Evert en Lida Vink. "Dat feest vieren we graag met onze klanten en andere belangstellenden. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen het beste kan ontdekken van het buitenleven tijdens de Beter naar Buiten Fair!"

Informatie

De Beter naar Buiten Fair wordt gehouden op zaterdag 2 juni van 09.00 tot 17.00 uur in en om Antilope Outdoor aan het Cortgene in Alblasserdam. Het complete programma, de deelnemers en de activiteiten zijn terug te vinden op onderstaande website.

q www.beternaarbuiten.nl