• The Bleaks.
• The Bleaks.

The Bleaks viert jubileum met feest

alblasserdam • Coverband The Bleaks uit Alblasserdam viert zijn tienjarig bestaan op zaterdag 16 juni met een show in Cultureel Centrum Landvast te Alblasserdam.

Samen met regionale muzikanten verzorgen zij een avondvullend programma. In 2008 speelden The Bleaks hun eerste show in de toenmalige Wipmolen in Alblasserdam. 'Eigenlijk zou de band een eenmalig project zijn', aldus zanger Niels van Zwienen. 'Het leek mij leuk om met wat vrienden een gelegenheidsband te vormen en te spelen op het 25-jarig huwelijks feest van mijn ouders, alleen heeft dat ene optreden inmiddels een langlopend vervolg gekregen.' Gitarist Pieter Zeilstra, ook vanaf het begin bij The Bleaks betrokken, vervolgt; 'We kregen al snel aanvragen om in kroegen en op feestjes te spelen dus besloten we er mee door te gaan. Inmiddels hebben we in de regio bijna overal wel gespeeld maar het komt bijvoorbeeld ook voor dat we op een festival in Overijssel geboekt worden.'

'We liepen al een tijd met het plan rond om in 2018 een jubileumfeest te houden' vertelt Niels. 'Eigenlijk willen we met alle muzikanten waar we ooit mee hebben samengewerkt een avond lang knallen', vult Pieter aan. 'Zo gaan we in ieder geval iets samen doen met alle oud-leden van The Bleaks maar ook met muzikanten uit andere Alblasserdamse bands, zoals bijvoorbeeld Unbend.' De Nieuw-Lekkerlandse zanger Ray Sanders verzorgt het voorprogramma en de Alblasserdamse DJ Michael Warning neemt de afterparty voor zijn rekening en zal alle feestgangers tot diep in de nacht laten dansen.

De deuren van Landvast gaan op 16 juni om 20.30 uur open. Tickets á 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij Landvast.