Netwerkmiddag werkzoekende 50+

alblasserdam • In de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam wordt op donderdag 17 mei weer een bijeenkomst gehouden voor werkzoekende 50-plussers. Het gaat ditmaal over de financiële gevolgen van werkloosheid. Werkzoekenden delen ervaringen en tips. Speciale gast is deze middag Julia Rönnebeck. Zij komt praten over de financiële gevolgen van baanverlies. Wat komt er op mensen af, waar moeten zij rekening mee houden, waar kan hulp worden gezocht, wanneer kom je in aanmerking voor hulp, waar bestaat die hulp uit? Kortom veel vragen waar Julia een antwoord op zal proberen te geven. Julia Rönnebeck is medewerker Armoedebestrijding bij de gemeente Alblasserdam. De bijeenkomst wordt gehouden van 14.00 tot 17.00 uur. Aanmelden hoeft niet maar kan wel: info@werkpluservaring.nl.


Gezellige beauty-avond

papendrecht • Op woensdag 2 mei heeft het Jeugd en jongerenwerk Papendrecht in samenwerking met Hannah Rietveld een beauty-avond georganiseerd.
Het initiatief en de opzet is geheel naar het idee van Hannah. Om 18:30 was de start van de beauty-avond, waar kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar gezichtsmaskers konden maken. Aansluitend was er de mogelijkheid om jezelf op te maken, je nagels te lakken en naar de kapper te gaan voor een mooi feestkapsel. Vervolgens werden de kinderen op de foto gezet door een fotograaf, wat voor een hoop hilariteit zorgde. Dit kwam door het gebruik van verschillende attributen zoals confetti (zie foto hiernaast), lampjes, snorren en brillen op stokjes. Als afsluiting van de beauty-avond werd er een film gekeken.


Opening van bijen- en insectenhotel

papendrecht • Wethouder Koppenol opent, samen met leerlingen van basisschool 't Kofschip, op donderdag 17 mei om 15.00 uur een bijen- en insectenhotel in de Tiendzone (schuin tegenover de school). Het bijen- en insectenhotel biedt onderdak aan verschillende solitaire bijen en andere nuttige insecten. De educatiedag op donderdag 17 mei op 't Kofschip staat in het teken van de bijen. Leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisschool 't Kofschip krijgen eerst uitleg over waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur en ons voedsel en op welke manier zij de bijen een handje kunnen helpen. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag om een bijen-en insectenhotel te maken. Deze mogen zij na afloop meenemen naar huis.Deze educatieve dag is mede mogelijk gemaakt door het Apollo Hotel.


Feestweek speeltuin

nieuw-lekkerland • Dit jaar viert Speeltuin Middelweg het zeventigjarig bestaan met leuke activiteiten voor jong en oud. Deze week is er daarom een feestweek aan de gang. Iedereen is tot en met zaterdag 19 mei welkom in de speeltuin voor een kopje koffie of thee en iets lekkers. Bovendien mag tijdens deze week ieder lid gratis iemand meenemen en iedere dag is er iets leuks te doen in de speeltuin. Er zijn tot en met 17 mei vanaf 18.00 uur (donderdag vanaf 18.30 uur fietsroutes uitgezet. Inschrijven kan in de speeltuin en kost voor vier tot twaalf jaar 2,50 euro en vanaf twaalf jaar 5 euro. Men hoeft niet iedere avond mee te doen. In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei is er en tentenkamp voor kinderen van zes tot twaalf jaar.