donderdag 17 mei

Mantelzorgbijeenkomst Veilig bankieren
09:45, Alblasserdam, Cortgene 20. Stichting Welzijn Alblasserdam organiseert weer een mantelzorgbijeenkomst. Het thema voor deze bijeenkomst is 'Veilig bankieren".Tijdens deze bijeenkomst komen twee adviseurs van de Rabobank een workshop geven over veilig bankieren en het voorkomen van financieel misbruik. Ook het herkennen van babbeltrucs en het regelen van financiële zaken bij dementie zullen aan de orde komen. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.
Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom op deze maandelijkse bijeenkomst die plaats zal vinden op het kantoor van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Cortgene 20 te Alblasserdam. De inloop is vanaf 9.45 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 12:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Van 16.30 tot 19.00 eten koken: twee gangen voor 3 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. De laatste bijeenkomst van dit seizoen van de PCOB is op 17 mei in de zaal van de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan. Aanvang is om 14.00 uur. De middag duurt tot ongeveer 16.00 uur. De spreker deze middag is ds. Peters. Hij komt vertellen over het leven van Annie M.G. Schmidt, een schrijfster met humor die veel heeft nagelaten aan kinderboeken, musicals liedjes en gedichten. Tijdens de lezing zal worden stilgestaan bij haar in veel opzichten moeizaam verlopen leven.

Zangavond met Glorieklokken en Johannes de Heer
19:30, Papendrecht, Schuilplaats. Evangelische Gemeente De Schuilplaats in Papendrecht houdt op donderdag 17 mei een zangavond. Er worden liederen gezongen uit de gecombineerde zangbundel Glorieklokken - Johannes de Heer.
In dit liedboek staan veel mooie nummers met herkenbare melodieën. Tegenwoordig wordt in kerken niet veel meer uit de bundel gezongen. Evangelische Gemeente De Schuilplaats houdt daarom een speciale zangavond, die begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Daarna is er koffie en thee met iets lekkers erbij. Het adres van Evangelische Gemeente De Schuilplaats is Schooldwarsstraat 50. Voor meer informatie: www.schuilplaatspapendrecht.nl.
Johannes de Heer Johannes de Heer (Rotterdam, 1866) was een bekende Nederlandse evangelist, die aan de wieg stond van de NCRV. Hij was vaak te horen op de radio, onder meer in een liederenuur. Hij zong hierin liederen en begeleidde zichzelf op het harmonium. De gezangen werden later verzameld in de naar hem genoemde Johan de Heer-bundel. Deze werd later met de Glorieklokken-liederen gecombineerd uitgegeven.

vrijdag 18 mei

Workshop Tapas bij VU Papendrecht
18:30, Papendrecht, VU-gebouw De Springplank. Verse zelfgemaakte tapas zijn een cadeautje voor uzelf en uw gasten. Op vrijdagavond 18 mei kan iedereen die alvast in zomerse sferen wil komen terecht op de workshop tapas maken bij Volksuniversiteit Papendrecht. In deze smakelijke workshop van ca. 3,5 uur leert u, hoe u zelf een breed aanbod aan tapas bereidt. We maken o.a. zelf aïoli, knoflookbrood, chorizo, hapjes met vis en vlees, tapenades etc. en gaan vervolgens aan tafel om alles, onder het genot van een glaasje te proeven. De avond duurt van 18.30 tot 22.00 uur en kost 37 euro plus 13 euro voor ingrediënten en drankjes. Voor meer informatie of inschrijving kunt u terecht op www.vupapendrecht.nl

Eva Crutzen in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Om cabaretière Eva Crutzen kun je niet meer heen. Haar talent wordt in alle media geroemd. Eva heeft alles. Behalve rust, stilte en tijd. Hoe kun je dingen verwerken als je altijd maar door rent? Waarom onthoud je het ene wel en het andere niet? Eva laat de absurde drukte van haar bestaan even helemaal toe in haar nieuwe voorstelling Opslaan Als. Ze biedt antwoorden én verwarring. Het hangt er maar net vanaf hoe je het opslaat.
De entree kost 15 euro (inclusief consumptie).

zaterdag 19 mei

George van Houts' Kom Plot
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. George van Houts speelt en vertelt in Kom Plot over een aantal samenzweringen die tientallen jaren later toch waar bleken te zijn. Om u uiteindelijk mee te nemen in 'de samenzwering' waar we toch met z'n allen in zitten. Geen cabaret, geen toneel, geen lezing, maar een soort TED-talk. Met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot. En na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met George van Houts in de foyer.
De entree kost 19 euro, daarvoor krijgt u ook een consumptie.

Charley Cruz & The Lost Souls
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Charley Cruz & The Lost Souls verzorgen op zaterdag 19 mei een Biggelmee-optreden in het Wapen van Alblasserdam aan de Dam 24 in Alblasserdam. Charley Cruz & The Lost Souls is een Americana roots band uit Dordrecht en bij uitstek een liveband. De muzikanten zijn op dat gebied gepokt en gemazeld en delen al jarenlang met elkaar de bühne.
Ze hebben op de meest bekende locaties opgetreden waaronder Paradiso Amsterdam, Paard van Troje Den Haag, Obus Leiden, De Bosuil Weert en nog vele, vele anderen. Ook buitenland staat regelmatig op hun agenda.
En nu komen weer naar Biggelmee om minimaal net zo'n mooie muzikale avond te bezorgen als in 2016. Zaal gaat open om 21.00 uur. Entree bedraagt 6 euro (3 euro voor leden).

zondag 20 mei

Eén voor één dienst over Jezus
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 20 mei vanaf 12.59 uur weer een één voor één dienst gehouden. Ditmaal gaat het over roddels, elkaar kennen en de waarheid zoeken. De volgelingen van Jezus raakten verward toen ze begrepen dat Hij niet de grote leider was die ze hoopten dat hij zou zijn. Jezus, iedereen kent zijn naam, maar wie is Hij nu echt? Anita Stigter spreekt hierover in de Elimkerk.

maandag 21 mei

Wandelsportvereniging Kinderdijk wandelt in Someren
Someren • Op Tweede Pinksterdag gaat Wandelsportvereniging Kinderdijk wandelen in Someren.De wandeling gaat voornamelijk door het bos en er zijn afstanden te lopen van 7-12-20-km. Er zijn nog plaatsen vrij in de bus en heeft u zin om mee te gaan meld je dan aan. Voor meer informatie kunt u bellen 06-14145885 of 0184-684375.

dinsdag 22 mei

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje, koffie of een activiteit.

Lezing Conrad Mbewe
20:00, Papendrecht, VBG. Conrad Mbewe, ook wel de Afrikaanse Spurgeon genoemd, verzorgt op dinsdag 22 mei vanaf 20.00 uur een lezing over het belang van een lokale gemeente voor het leven met Christus. Hij doet dat bij de Vrije Baptisten Gemeente aan de Poldermolen 7 in Papendrecht. De avond wordt georganiseerd door VBG Papendrecht, Christelijke Gemeente Alblasserdam, Stichting HeartCry en Volgelingen van Jezus.

woensdag 23 mei

Open eettafel Waellant
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. Open eettafel voor 55-plussers uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Aanmelden (ook voor vervoer) kan tot 18 mei, 10.00 uur, via 0184-68 93 60. De kosten zijn 7,50 euro.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

donderdag 24 mei

Wim Daniëls komt naar Papendrecht
20:00, Papendrecht, Bibliotheek. Op donderdag 24 mei organiseert Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met Bibliotheek Papendrecht en Wielercomité Papendrecht een lezing van Wim Daniëls. De taalkundige zal vooral ingaan op zijn laatste boek 'De taal van de fiets', dat op 1 mei uitkomt. Over de liefde voor de fiets en het genoegen van het fietsen vertelt hij regelmatig op de radio en tv. Nu is er dan het boek, dat veel mooie verhalen en anekdotes bevat.
Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij vijf jaar als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit. Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Hij geeft ook veel lezingen en voordrachten.
Deze lezing in Papendrecht wordt in samenwerking met Bibliotheek Papendrecht en Wielercomité Papendrecht georganiseerd, om een feestelijk tintje te geven aan de verhuizing van de bibliotheek en om stil te staan bij de 65ste editie van de Wielerronde van Papendrecht, die dit jaar wordt verreden.
De lezing van Wim Daniëls, die wordt gehouden in de nieuwe locatie van Bibliotheek Papendrecht (Veerweg 135) begint om 20.00 uur; de zaal is om 19.30 uur open. De kaartjes, die men alleen contant kan betalen, kosten 5 euro en zijn vanaf maandag 23 april te koop in de bibliotheek.

vrijdag 25 mei

Jubileum Marco de Keizer
20:00, Dordrecht. Tijdens een dankavond in de Grote Kerk te Dordrecht wordt stilgestaan bij het veertgjarig organistenjubileum van Marco de Keizer uit Oud-Alblas. 'Met grote dankbaarheid kijkt hij terug op de jaren waarin hij het orgel heeft mogen bespelen tijdens de kerkdiensten als begeleiding van de gemeentezang', melden de organisatoren. 'Daar ligt zijn passie: mensen inspireren om te zingen.' Hij is één van de vaste organisten in de hervormde gemeentes van Goudriaan (2001- heden) en Oud-Alblas (2010-heden). Tijdens de dankavond zingt het Ermelo's mannenkoor dankliederen. Musici als Martin Zonnenberg, Marco de Keizer, dwarsfluitiste Marjolein de Wit, trompettist Mechtild Drop begeleiden het koor en de samenzang. Arie de Rover spreek over het thema 'Dankbaarheid'. Gratis kaarten reserveren: www.dankavond.nl.

Concert projectkoor Credo
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Projectkoor Credo verzorgt op vrijdag 25 mei een concert in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam. Het koor voert het oratorium 'Jezus op Aarde' uit. Dit muziekstuk is geschreven door Marco den Toom.
De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Voor dit concert wordt een entree van 12,50euro gevraagd tijdens de kaartverkoop bij de kerk. Entreekaarten kan men vooraf reserveren via www.korenindekerk.nl/koren (men ontvangt dan een korting van 2,50 euro per entreekaart). Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.