Koffie met… over zelfstandig wonen

papendrecht • Op dinsdag 22 mei wordt er van 10.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Papendrecht tijdens Koffie met… gesproken over zelfstandig blijven wonen.

Van ouderen wordt verwacht dat ze steeds langer zelfstandig blijven wonen. Dat roept zowel bij de ouderen als hun kinderen vragen op. Is het wel veilig genoeg? Hoe zit het met lichamelijke verzorging en eten klaarmaken? Kom op dinsdag 22 mei van 10.30 tot 12.00 uur naar Koffie met… en krijg antwoord op dit soort vragen. Twee medewerkers van Rivas/Sterk Papendrecht komen naar de bibliotheek om persoonlijk advies te geven. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Aanmelden is niet nodig, je kan zo binnenlopen.


Informatie over anders eten bij MS

alblasserdam • Bij de praktijk voor functionele geneeskunde van arts A.C. Korbee aan de Plantageweg 45 in Alblasserdam wordt op woensdagavond 30 mei van 20.0 tot 21.15 uur een informatieavond gehouden over anders eten bij MS voor een betere kwaliteit van leven. De avond wordt verzorgd door diëtiste Marian Noordam

Onderzoek en de praktijk heeft uitgewezen dat anders eten kan bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven bij MS. Aanmelden kan via 078-6932424 of info@drkorbee.nl.

De volgende avonden staan ook gepland: Woensdagavond 6 juni gaat het over fysische vasculaire therapie voor verbetering van de microcirculatie voor preventie en bij klachten zoals (rug-/hoofd)pijn, vermoeidheid, hoge bloeddruk. Op woensdag 27 juni gaat de avond over gezuiverd en gezond (geïoniseerd) water voor meer energie en betere ontzuring en ontgifting. Ook wordt het water gefilterd door het apparaat om bijvoorbeeld hormonen, pesticiden en chemicaliën zoveel mogelijk uit het kraanwater te kunnen halen.


Feestweek speeltuin Middelweg

nieuw-lekkerland • Dit jaar viert Speeltuin Middelweg het zeventigjarig bestaan met leuke activiteiten voor jong en oud. Deze week organiseert de speeltuin een feestweek. Iedereen is tot zaterdag 19 mei welkom in de speeltuin voor een kopje koffie of thee en iets lekkers. Bovendien mag tijdens deze week ieder lid gratis iemand meenemen en iedere dag is er iets leuks te doen in de speeltuin.

Er zijn tot en met donderdag 17 mei vanaf 18.00 uur fietsroutes uitgezet van 25 tot 30 kilometer. Er zijn routes voor volwassenen en speciaal voor de kinderen is er ook een kortere route. Maandag, dinsdag en woensdag is de start tussen 18.00 uur en 19.00 uur en is de binnenkomst tot 21.00 uur.

Donderdag is de start om 18.30 uur en na afloop worden de deelnemers onthaald in de speeltuin. Deelnemers ontvangen een herinnering en onder hen zal een waardebon verloot worden ter waarde van 25 euro. Deze waardebon is geschonken door en te besteden bij Rijwielhandel Hoogeveen.
Inschrijven kan in de speeltuin en kost voor vier tot twaalf jaar 2,50 euro en vanaf twaalf jaar 5 euro. Men hoeft niet iedere avond mee te doen.

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei is er en tentenkamp voor kinderen van zes tot twaalf jaar.