Hoe groen Papendrecht nog groener kan worden

Groen Papendrecht. Er is al veel over gezegd en geschreven. Inmiddels bijendorp bij uitstek. In al de verkiezingsprogramma's is er veel aandacht aan besteed, maar de vraag is of het allemaal beklijft!

De werkelijkheid is echter anders. De gemeente heeft veel aandacht voor de ZAP-pers, is er terecht trots op, want ze houden de boel op veel plekken schoon. Het gaat echter ook wel eens goed fout. Afgelopen week een artikel in het Papendrechts Nieuwsblad over verantwoord groenbeheer en maaien.

Er wordt niet meer geklepeld, want dat is niet goed voor de natuur. We gaan vanaf nu beheerst maaien. Wat gebeurt er prompt in dezelfde week? Er wordt weer lustig op los geklepeld. Wat er aan de aandacht van de lokale ZAP-per aan zwerfvuil ontsnapt is, wordt uiteraard ook mee versnipperd. Het gevolg: Versnipperd vuil, tussen geklepeld gras. Daar kun je dus helemaal niks meer mee.

Wat zou het een kleine moeite zijn om het beleid vorm te geven en de te maaien/klepelen bermen even voor te lopen en het vuil wat er nog ligt van tevoren te verwijderen. Is dat te veel moeite voor de onderhoudsploeg? Of is er geen budget beschikbaar? Sein dan vooraf de lokale ZAP-pers even in.

Die vinden vast wel een gaatje om aan die stukken wat extra aandacht te besteden.

Met hartelijke groet,

Herman de Jong, een verontruste ZAP-per uit Papendrecht