Nieuw-Lekkerland verliest bij DCV

krimpen a/d ijssel • De slotfase van seizoen 2017-2018 is een martelgang voor eersteklasser Nieuw-Lekkerland. Ook tegen degradatiekandidaat DCV viel er geen driepunter te noteren voor de formatie van trainer Ronald Hulsbosch.De Krimpenaren wonnen met 2-0. De openingstreffer viel in de 68e minuut en kwam van de voet van Daan van Ingen. Vlak voor tijd werd het ook nog 2-0. Komende zaterdag mag Nieuw-Lekkerland proberen het seizoen in ieder geval voor de thuisfans goed af te sluiten. Trouwens, dat zijn de spelers ook moreel verplicht naar de na vier jaar afscheid nemende Ronald Hulsbosch toe.

De Zwerver toont knappe veerkracht

kinderdijk • "Ik ben trots op mijn ploeg", sprak De Zwerver-trainer Edward Knook lovende woorden na afloop van de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Vuren. "Na de domper van afgelopen donderdag tegen Schelluinen herpakte de groep zich buitengewoon knap met dominant en goed voetbal. Ik heb er echt van genoten."Voor rust toonde De zwerver zich al dominant, maar kwam het niet verder dan één goal: een treffer in de 37e minuut van Robin van der Bok. Na de pauze werd de score opgevoerd tot 4-0 (goals van Tom van der Linden,Guido Luijten en Lucas Adelino, waarna Vuren zijn eretreffer mocht aantekenen. De Zwerver miste zaterdag de geschorste Simon van de Rhee en de geblesseerde Jort van Meerkerk.

De Alblas eindigt zwak tegen DFC

dordrecht • Voor rust marcheerde het prima bij De Alblas in de uitwedstrijd tegen DFC. Stefan Bakker scoorde de 0-1 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Dat beeld veranderde na de pauze. Nadat de thuisclub op 1-1 was gekomen ontglipte de wedstrijd De Alblas volkomen en ging men met 3-1 onderuit tegen de in degradatiezorgen verkerende Dordtenaren.

Drechtstreek mag tevreden zijn

papendrecht • Ondanks het feit dat er niets meer te halen valt blijft tweedeklasser Drechtstreek prima presteren. Ditmaal bonden de mannen van trainer Miguel Munoz Wilhelmina '26 aan de zegekar. Het werd 3-1 op sportpark Oostpolder. "Wilhelmina begon sterk en kwam al na acht minuten op een 0-1 voorsprong", blikt Munoz terug. "Maar daarna lukte het ons om goed in de wedstrijd te komen. Ik liet wat mensen inschuiven waardoor we druk konden ontwikkelen." Dat leidde tot de 1-1 van Michael Slingerland en de fraaie 2-1 van Damien Vereecken.Opnieuw Slingerland bepaalde koppend de eindstand op 3-1.

Lighaam bezorgt Papendrecht zege

meerkerk • Koen Lighaam bezorgde Papendrecht in de slotfase van de uitbeurt tegen Meerkerk de 1-2 zege. De knappe assist kwam van Xavier Leenheer, die de bal kreeg van doelman Timo Kurpershoek die even daarvoor een uitmuntende redding had verricht. De goal vormde één van de spaarzame hoogtepunten van een duel dat lang in het teken stond van 'zomeravond'voetbal. Na een uiterst vlakke eerste helft kwam Meerkerk op 1-0 na een foutje van Papendrecht-speler Bright Adouvi. George de Brito tekende in de 72e minuut de 1-1 aan, waarna Lighaam de klus afmaakte.