• De fiets staat centraal op donderdag 24 mei.
• De fiets staat centraal op donderdag 24 mei. Foto: nl.123rf.com

Wim Daniëls in nieuwe bibliotheek

papendrecht • De verhuizing van Bibliotheek Papendrecht krijgt na de festiviteiten op de dag daarvoor nog meer allure door een bij voorbaat boeiende lezing van de taalkundige Wim Daniëls. Op donderdag 24 mei organiseert de Culturele Raad Papendrecht in samenwerking met de Bibliotheek en het Wielercomité Papendrecht een avond die vooral gewijd is aan Daniëls' onlangs verschenen ode aan het stalen ros: 'De taal van de fiets'.

Piet Kaptein, bestuurslid van de CRP: "Van jongs af aan ben ik een liefhebber van de fiets. Zo peddelde ik naar Lagere School, HBS en Kweekschool. Zo trapte ik met vrienden vakantiekilometers weg in Brabant, Limburg en Gelderland. Zo fietste ik met zoon Muel naar Verdun, met zoon Time van Delfzijl naar Antwerpen en met zoon Briam van Den Helder naar Vaals. Zo toerden wij als gezin vanuit onze vakantieboerderij in Veenoord door de dreven van Drenthe. Zo reden wij als echtpaar op de vouwfiets via knooppunten vanuit hotels in eigen land. Zo racete ik in mijn uppie door de bossen van Utrecht. Zo verpoosde ik op de e-bike met mijn eega in rustieke oorden van de Alblasserwaard."

"Het stalen ros mocht ik jaar en dag met veel min berijden. Daarnaast ben ik al decennia achtereen te vinden langs het parcours van de plaatselijke wielerronde, die dit jaar voor de 65ste keer in Papendrecht verreden wordt." Kaptein is benieuwd naar Wim Daniëls' ode aan het stalen ros.

De zaal van de bieb gaat om 19.30 uur open en kaartjes zijn de komende dagen aan de balie voor vijf euro te verkrijgen.