Visie nieuwe coalitie Alblasserdam

alblasserdam • "De schaal en het karakter van ons dorp koesteren we, evenals de betrokkenheid bij elkaar, de hechte gemeenschap en de bedrijvigheid. De ruimte voor ontmoeting is waardevol en omzien naar elkaar is vanzelfsprekend", vertelt SGP-wethouder Peter Verheij.

Die instelling wordt beaamd door PvdA onderhandelaar Dorien Zandvliet: "Er ligt een mooie basis om de komende vier jaar aan verder te werken. Ik ben er blij mee. De vijf sporen gaan focus brengen. Meedoen in de samenleving; daar gaat het om, met speciale aandacht voor jeugd!"
Om het coalitieakkoord succesvol te kunnen uitvoeren, moet de gemeentelijke organisatie goed toegerust zijn, is het belangrijk om de financiën op orde te houden en is een goede samenwerking met gemeenten in de Drechtsteden en (buur)gemeenten Molenwaard en Giessenlanden noodzakelijk. Het nieuwe college zet daarom in op het ontwikkelen en ondersteunen van de gemeentelijke organisatie, zet in op verbeteren van de schuldpositie door de verkoop van aandelen Eneco en houdt de woonlasten gelijk. De coalitie streeft, waar mogelijk, verlaging van de woonlasten na. Ook voor een goede regionale samenwerking blijft de komend periode volop aandacht. Het in 2011 vastgestelde raadsbesluit blijft uitgangspunt. De gemeenteraad besloot toen te blijven werken vanuit een zelfstandig Alblasserdam en per taak langs een aantal criteria af te wegen of zelf doen of (en op welke schaal) samenwerking gewenst is.

"De schaal en het karakter van ons dorp koesteren we, evenals de betrokkenheid bij elkaar, de hechte gemeenschap en de bedrijvigheid. De ruimte voor ontmoeting is waardevol en omzien naar elkaar is vanzelfsprekend", vervolgt Verheij.


Wethouders in Alblasserdam

alblasserdam • De partijen SGP, PvdA en CDA hebben respectievelijk peter Verheij, Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo opnieuw voorgedragen voor benoeming als wethouder. Op de foto hiernaast staan van links naar rechts Jaco Brand (SGP), Haci Erdogan (PvdA), Arjan Kraijo (CDA), Dorien Zandvliet (PvdA), Peter Verheij (SGP) en Arie van 't Zelfde (CDA).