• De weduwe van de heer Verhoeven en wethouder Dorien Zandvliet onthullen het bord.
• De weduwe van de heer Verhoeven en wethouder Dorien Zandvliet onthullen het bord. Foto: Cees van der Wal

Bas Verhoevenweg op 'Souburgh'

alblasserdam • Sportpark Souburgh heeft een nieuwe straatnaam gepresenteerd: Bas Verhoevenweg. De opening van deze weg heeft de Gemeenschappelijke Regeling Souburgh laten samenvallen met een toost op het negentigjarig bestaan van voetbalvereniging Alblasserdam. De club opende tevens een fototentoonstelling.

Nadat het sportpark door de Poldermolenseweg werd losgekoppeld van de Vinkenpolderweg heeft de straatnamencommissie de Bas Verhoevenweg bedacht. De in 1992 overleden Bas Verhoeven was medeoprichter van 'Souburgh' en heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het sportpark.

Op maandag 7 mei is het straatnaambordje onthuld door de weduwe van de heer Verhoeven en wethouder Dorien Zandvliet.

Bas Verhoeven is op divers vlak een bekende naam in het verinigingsleven van Alblasserdam. Onder andere was hij jarenlang voorzitter van de plaatselijke voetbalclub waardoor ervoor gekozen is om de onthulling te laten samenvallen met het negentigjarig bestaan van de vereniging.

Tevens is op deze middag een fototentoonstelling geopend. Bestuurslid Koos van Steenis is maanden bezig geweest om zoveel mogelijk foto's uit het verleden van de club te verzamelen en te digitaliseren. De Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft hiervan fotoborden gemaakt.

Deze borden zijn onthuld door de oudste leden Bertus Risseeuw en Arie Ooms en het jongste lid Sven de Vries. De fototentoonstelling is in de kantine van de club te bezichtigen wanneer deze geopend is. De vereniging nodigt iedereen uit om vooral te komen kijken tijdens de reünie op 16 juni. Na 23 juni verhuist de tentoonstelling naar achtereenvolgens de bibliotheek, zorgcentrum De Wielen en naar De Alblashof.