woensdag 9 mei

ABBA Gold
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op woensdag 9 mei vanaf 20.15 uur ABBA Gold uitgevoerd.
ABBA Gold is een spectaculair theaterconcert met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Annifrid, Benny en Björn. Met toestemming van de originele ABBA-leden komen alle beroemde wereldhits aan bod: van Waterloo en Fernando tot Super Trouper en Voulez Vous. In overleg met ABBA zijn de arrangementen aangevuld. De prachtige muziek klinkt nog voller en kleurrijker. Met een spetterende lichtshow wordt deze voorstelling onvergetelijk. In meer dan twintig landen maakt deze revival furore.
Entree bedraagt 28,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 10 mei

Open eettafel Streefkerk
Open eettafel donderdag 10 mei 2018 in de Strevenaer, aanvang 12.00 uur. voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sonja IJsbrandy tel: 0184-684211

vrijdag 11 mei

Cameretten Finalistentoernee
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 11 mei vanaf 20.15 uur het Cameretten Finalistentoernee uitgevoerd.
Een nieuwe lichting cabaretiers bestormt de vaderlandse podia. Een van de bekendste springplanken is het Cabaretfestival Cameretten. De onbetwiste winnares dit seizoen, van zowel de jury- als de publieksprijs, is Janneke de Bijl. Andries Tunru won de Persoonlijkheidsprijs en de derde finalist is Mark Waumans. Met die drie kanjers staat een avondje keihard lachen op het programma. Laat je verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers die in de voetsporen treedt van onder anderen Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Bert Visscher, Ronald Goedemondt en Daniël Arends.
Entree bedraagt 13,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 12 mei

Molens open op Nationale Molendag
10:00, regio. Molenstichting SIMAV en de vrijwillige molenaars zullen de molens vrij toegankelijk maken voor bezoekers. Op zaterdag 12 mei is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Dit jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar'. De molens zullen open zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Repair Café Papendrecht
10:00, Papendrecht, Résidence Gerbrandy. Repair Café voor spullen die mogelijk nog gerepareerd kunnen worden. Eventuele reparatie is gratis, onderdelen zijn voor eigen rekening. Bij een geslaagde reparatie is een fooi welkom, maar niet verplicht.

Ladiesday Kleyburgplein
09:00, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 12 mei van 09.00 tot 15.00 uur een Ladiesday gehouden. Dit is een mini-markt om en rond Moederdag. Bezoekers kunnen een 'stipwerkje' maken of zoeken naar een kant-en-klaar kadootje op een van de kadokramen. Het is mogelijk om een eigen labeltje te maken bij de workshopkraam. Voor de sfeer zorgt de Syrische pianiste Maisja, muzikaal begeleidt door haar gezin, zij maakt muziek van over de hele wereld. Daarnaast is er de grabbelton voor Ladies only, met geinige prijsjes.

Beurs voor verzamelaars
12:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven in Alblasserdam wordt op zaterdag 12 mei van 12.00 tot 15.00 uur weer de maandelijkse verzamelaarsbeurs gehouden. Verzamelaars van munten, postzegels, sigarenbanden en dergelijke ontmoeten elkaar. Er kunnen dan ook verzamelingen verzilverd worden. Voor inlichtingen en reserveringen: 078-6156814.

Moederdagactie bij de Wereldwinkel
13:00, Alblasserdam, Wereldwinkel. Speciaal voor Moederdag heeft de Wereldwinkel in Alblasserdam een leuke actie georganiseerd. Vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur is er voor kinderen een workshop waarin een regenmaker wordt gemaakt. Daarvoor is aanmelden niet nodig en deelname is gratis. Ook verkoopt de winkel aan Cortegne 3 een speciale lucky bag in de kraam voor de winkel. Die wordt verkocht voor tien euro, terwijl die de waarde heeft van minimaal 20 euro volgens de winkel.
Bij de Wereldwinkel staat eerlijke handel centraal, daarnaast draait het de laatste jaren ook steeds meer om duurzaamheid. Eerlijke handel is handel waarbij de producenten een eerlijke prijs voor hun arbeid en hun product krijgen. De tijd dat de winkel vooral koffie en thee verkocht ligt in het verleden Natuurlijk is er nog steeds food te koop, maar tegenwoordig zijn het zijn vooral de originele, vernieuwende en leuke cadeaus die in het oog springen.

Concert: Verwachtend zaaien
19:30, Streefkerk, Hervormde Kerk.
Aan dit concert werken mee: een projectkoor o.l.v Nico Stam, Gemengd Koor Comt nu met Sangh o.l.v Reinier Korver, Gerco Brouwer (panfluit) en Anita van Tienhoven (sopraan). Het thema is Verwachtend zaaien!Jan Rozendaal en Reinier Korver(orgel) Het concert wordt gegeven in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 38 in Streefkerk. Aanvang 19.30, kerk open om 19.00De collecte is t.b.v Stichting Kimon, het werk van Lea Luiten in Zuid-Afrika.

Sing-in in hervormde kerk Oud-Alblas
19:30, Oud-Alblas. In de hervormde kerk vindt een sing-in plaats. Het thema is 'Bestemming (on)bekend?!'. De kerk gaat om 19.00 uur open.

Concert Streefkerk
19:30, Streefkerk. In de hervormde kerk vindt een concert plaats. Het thema is 'Verwachtend zaaien!' Medewerking verlenen een projectkoor en gemengd koor Comt nu met Sangh, Jan Rozendaal en Reinier Korver(orgel), Gerco Brouwer(panfluit), Anita van Tienhoven (sopraan). Kerk open om 19.00 uur. De collecte is voor Stichting Kimon, voor het werk van Lea Luiten in Zuid-Afrika.

Feestavond voor Roparun met de Rotations en Ray Sanders
20:00, Alblasserdam, Landvast. De een is loper, de ander manusje van alles en helpende hand en ze zijn beiden gepakt door het Roparun-virus: zoon Marcel en vader Ger Bochanen. Op 19 mei staan ze met team RZTN 238 weer aan de start in Parijs om twee dagen later in Rotterdam te finishen. En ze willen vooral niet met lege handen aan komen. Op zaterdag 12 mei organiseren ze samen met de Rotations en Ray Sanders een feestavond in Landvast te Alblasserdam.
Het feest vindt plaats op 12 mei in zaal Royaal van cultureel centrum Landvast te Alblasserdam.
Kaartjes kosten slechts 10 euro en zijn te koop bij Landvast, Haven 4, Alblasserdam (078-6912923) of garage Bochanen en Zonen, Ampèrestraat 20 te Alblasserdam (078-6914661). De band begint om 20:00 uur met spelen.

Rob de Nijs in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht treedt op zaterdag 12 mei vanaf 20.15 uur Rob de Nijs op. Als is hij 75, Rob kijkt nog steeds liever vooruit. Recent nog onderscheiden met de Radio 5 Oeuvreprijs: 'Zijn muzikale veelzijdigheid heeft hem tot een grote inspiratiebron voor menig Nederlandse artiest gemaakt', aldus het juryrapport. De éminence grise van het Nederlandse lied laat in zijn nieuwe theatertour dan ook alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid zien, waarbij tal van zijn klassiekers de revue zullen passeren.
Entree bedraagt 29,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 13 mei

Expositie in de Strevenaer
Bram de Jong exposeert tot half juli 2018 in de Strevenaer, 2959 BJ Streefkerk bezoek in overleg met Bram: 0184-615837

Expositie in 't Waellant
Leen Ros exposeert tot half juli 2018 in 't Waellant, Ooievaar 10 Nieuw-Lekkerland De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.

MiddagViering in De Morgenster over Moederdag
17:00, Papendrecht, De Morgenster. Op zondagmiddag 13 mei is er weer een MiddagViering in De Morgenster te Papendrecht. Centraal staat moederdag met daarin geprojecteerd Maria, moeder van alle gelovigen. Met Maria wil men aandacht geven waar het echt bij moederdag om draait.

maandag 14 mei

Lezing Waterlinie in 't Waellant
14:30, Nieuw-Lekkerland. Kees Schipper, sinds 2000 gids op Forteiland Pampus, vertelt in 't Waellant over de Hollandse Waterlinie. In de tijd van Prins Maurits werd de Oude Hollandse Waterlinie aangelegd. Napoleon realiseerde de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een natuurgebied, waarin je de geschiedenis kunt beleven. Inloop vanaf 14.00 uur. Kosten 2,50 euro. Aanmelden, ook voor vervoer: L&N Smit's stichting, 0184-689360.

dinsdag 15 mei

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje, koffie, thee of een activiteit.

woensdag 16 mei

Huis van de Waard Lekkerland
9:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek, Raadhuisplein 1. tot 11.45 uur handwerkcafé voor iedereen die van handwerken houdt.

Het schaapscheerdersfeest
12:30, Papendrecht, De heerlijkheid van Papendrecht. Bij de Heerlijkheid van Papendrecht aan de Kerkbuurt in Papendrecht wordt op woensdag 16 mei het Schaapscheerdersfeest gehouden. Tijdens het schaapscheerdersfeest komt Schaapskooi Ottoland naar De Heerlijkheid en worden alle schapen van hun winterjas ontdaan. Ook is er een workshop wilgentenen vlechten en een leerzaam evenemtn voor kinderen over de natuur.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.