Digitaal inloopspreekuur

papendrecht • In de bibliotheek van Papendrecht is er vanaf 7 mei elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media.

Het digitale inloopspreekuur is voor mensen die graag meer willen weten over het internet of vragen hebben over e-readers, tablets of digitale media. Ook kan men op de genoemde tijdstippen in de bibliotheek terecht met vragen over smartphones, de Bibliotheekapps of het cursusaanbod. Binnenlopen kan iedere op maandag bij het digitaal inloopspreekuur in de bibliotheek van Papendrecht. Vanaf 7 mei is men elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur welkom. Een deskundig begeleider is aanwezig om alle vragen te beantwoorden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Men kan zo binnenlopen.


Joop en Nel vieren huwelijksjubileum

alblasserdam • De Alblasserdamse Joop Erkelens en Nel Ploosteer vierden op donderdag 3 mei hun vijftigjarig huwelijksjubileum. Loco-burgemeester bracht hen op deze feestdag een felicitatiebezoek namens de gemeente.

Het jubilerende echtpaar ontmoette elkaar in de jaren '60 bij muziekvereniging Exelsior, waar Joop al 64 jaar bij zit. Joop en Nel kregen twee zoons en vijf kleinkinderen. De 74-jarige Joop heeft negentien jaar bij de Kabelfabriek gewerkt, waarna hij Huize de Waard aan de slag ging. Twaalf jaar geleden nam hij afscheid bij zijn laatste werkgever, de Albashof. Daar werkte ook zijn 71-jarige vrouw Nel.

Nu is zij actief met het maken van kaarten en Joop besteedt zijn vrije tijd nog steeds aan de muziek: hij speelt schuiftrombone. Niet alleen bij Excelsior, maar ook bij het seniorenorkest van de Wipmolen.

Het echte jubileumfeestje moet nog gevierd worden door de familie Erkelens. Dat hopen ze binnenkort te doen bij de Vinkenwaard, gevolgd door een etentje bij Damzicht.