Seniorenclub over vallen

alblasserdam • Op woensdag 16 mei organiseert de Seniorenclub Alblasserdam een middag die vooral in het teken zal staan van het voorkomen van vallen.

Mevrouw Tromp komt van alles vertellen over de veiligheid in en rond het huis. Waardoor en hoe vaak vallen mensen? Wat voor letsel komt het meest voor? Er zijn tal van factoren die van invloed zijn, zoals het gebruik van sommige medicijnen, maar ook je ogen, de spierkracht van je benen, enzovoorts. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat je ziet hoe je het kunt voorkomen dat je valt. Met heel eenvoudige maatregelen in huis kun je je leefomgeving veiliger maken. Belangrijk is dat je met een andere bril op in je huis kijkt naar wat er wellicht beter kan. Een niet onbelangrijk aandachtspunt is het gebruik van hulpmiddelen zoals een stok of rollator.

En als slot worden er een paar heel eenvoudige oefeningetjes gedaan die je thuis ook goed zelf kunt doen. In de pauze even tijd voor een kopje thee of koffie en als afsluiting bingo. De middag, die wordt gehouden in Landvast begint om 14.00 uur.