Agenten sturen luidruchtige feestgangers weg

streefkerk • De politie maakte zondagochtend een einde aan een feest aan de Fortweg in Streefkerk.
Rond 8.20 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast binnen. Agenten gingen naar de Fortweg - een zijweg van de Middenpolderweg, vlakbij Groot-Ammers - en troffen daar achttien auto's en zo'n 35 feestgangers aan. Die hadden daar een feestje gebouwd waarbij het geluidsniveau van de gedraaide muziek behoorlijk hoog stond.
De agenten droegen hen op onmiddellijk te stoppen, de boel op te ruimen en weg te gaan. "Dat deden ze zonder problemen", laat een woordvoerder van de politie weten. "De muziek stopte direct en na een uur was iedereen weg en was de locatie leeg en schoon."


Kraan kantelt op de Lekdijk

kinderdijk • Aan de Lekdijk in Kinderdijk kantelde maandag aan het begin van de avond een kraan.
Het werktuig kwam daardoor op zijn kant te liggen in de berm. De dijk werd enige tijd deels afgesloten om de kraan weg te halen.


Corné Egas lijsttrekker SGP

molenlanden • Corné Egas (57 jaar) uit Bleskensgraaf is tijdens de komende herindelingsverkiezingen in november lijsttrekker voor SGP Molenlanden.
Tijdens de gezamenlijke vergaderingen van SGP-Molenwaard en SGP-Giessenlanden stelde hij zich voor deze functie beschikbaar. In het dagelijks leven is Corné Egas bestuurder van Karakter, de Vereniging voor Scholen met de Bijbel Alblasserwaard. Daarnaast is hij directeur van de School met de Bijbel in Bleskensgraaf. Sinds 2002 was Egas raadslid in de gemeente Graafstroom, met een onderbreking van een jaar. Vanaf 1 januari 2013 is Egas fractievoorzitter van SGP-Molenwaard.
Op de tweede plaats staat Jan Lock (62 jaar) uit Giessenburg. Lock is de huidige fractievoorzitter van SGP-Giessenlanden. In het dagelijks leven is hij onder andere Voorzitter van de raad van bestuur van stichting Woord en Daad.

De top drie van de lijst wordt aangevuld door Wietse Blok (22 jaar) uit Bleskensgraaf. Blok is lid van de steunfractie van SGP-Molenwaard en voorzitter van SGP-jongeren Alblasserwaard. In het dagelijks leven is hij leerkracht op een basisschool.
Bart Verhoeve (voorzitter SGP-Molenwaard): "Het bestuur is blij dat er voldoende kandidaten zich beschikbaar stellen voor het raadlidmaatschap. We hopen met de kandidatenlijst een goede mix te vinden van ervaring en vernieuwing".


COV Egberts zoekt projectzangers

alblasserdam • COV Egberts wil op 6 april 2019 de Johannes Passion uitvoeren en is daarvoor op zoek naar projectzangers. De start is op 17 mei.
De oefenavonden worden gehouden in Landvast, Haven 4 te Alblasserdam en starten om 19.45 uur. Belangstellenden dienen te beschikken over enige zangervaring, moeten bereid zijn om een stemtest te doen en moeten zo vaak mogelijk aanwezig zijn. De contributie bedraagt 15 euro per maand. Tot de Kerstvakantie wordt er eenmaal in de veertien dagen geoefend. Voor meer informatie of aanmelding: bestuurcovegberts@gmail.com.