• Op Hoop van Zegen komt op 31 maart naar Papendrecht.
• Op Hoop van Zegen komt op 31 maart naar Papendrecht. Foto: Roy Beusker

Het nieuwe theaterseizoen knettert

papendrecht • Op maandag 7 mei is het nieuwe programma van Theater De Willem in Papendrecht uitgekomen; een indrukwekkende lijst van ruim honderd voorstellingen boordevol Grote Sterren, kleine ontdekkingen en heel veel meer.

Directeur Erik Groeneweg is bijzonder trots op het nieuwe programma: "Seizoen 18-19 wordt heel mooi. We hebben een aantal bijzondere namen, zoals Moya Brennan, de zangeres van Clannad, Thomas Acda met zijn eerste solo-cabaretprogramma, de terugkeer van cabaretduo Arie & Silvester, een nieuwe show van Freek de Jonge, van Karin Bloemen, van Guido Weijers, van Tineke Schouten en van Jon van Eerd. Die laatste is anders dan anders: Jon maakt een schitterende musical van de beroemde klucht De Tante van Charley."

Naast al die grote namen is er ook opvallend veel ruimte voor nieuw talent. Groeneweg: "Theater De Willem is altijd al een broedplaats voor nieuw cabaret geweest; alle grote namen speelden hier voor ze doorbraken. Daarom presenteren we een reeks cabaretvoorstellingen van nog onbekende, maar wel grote talenten, als Martijn Kardol, Alex Ploeg, Pepijn Schoneveld, Jan Beuving en Kiki Schippers."

Seizoen 2018-2019 puilt daarnaast uit van de familievoorstellingen, zoals Pipo de Clown, Bumba, Kikker, Woezel & Pip, Vet Kindercabaret, Benjamin de Beer en Dirk Scheele. Ook is er heel veel muziek, van The Dublin Legends en Johan Derksen met zijn bluespioniers tot Motel Westcoast, Pink Floyd Project en Petra Berger, van The Bluebirds en Back To The Country tot de Simon & Garfunkel Revival en Frank Boeijen.

De brochure verschijnt in Papendrecht huis-aan-huis en wordt in de rest van het land opgestuurd naar vaste klanten. Op maandag 7 mei is Theater De Willem van 19.15 tot 21.00 uur open voor een brochure, een kopje koffie en een gezellig muziekje. Ook is het programma vanaf 8 mei zichtbaar op de website van het theater, www.theraterdewillem.nl. Kaarten kunnen besteld worden via die website of met het bestelformulier uit de brochure. Toewijzing geschiedt middels loting. Alle bestellingen die vóór maandag 28 mei binnen zijn, worden in die loting meegenomen.