Lekkerland diep in de min bij Kloetinge

kloetinge • Afgezien van de eerste tien minuten - waarin men op de paal schoot en Jeroen Wolf onterecht werd teruggefloten in kansrijke positie- bakte Nieuw-Lekkerland er niet veel van in de uitwedstrijd tegen Kloetinge. Het duel eindigde in 5-0. En daar baalde Lekkerland-trainer Ronald Hulsbosch stevig van. "Ik ben nu bezig aan mijn laatste wedstrijden als trainer van deze club. De voorbije vier jaar hebben we het geweldig gehad met elkaar en goed gepresteerd. Een extra reden om die lange periode goed te willen afsluiten. Hopelijk pakken we de komende weken nog wat puntjes. Dat maakt het afscheid straks fijner."


Knook geniet van solide De Zwerver

kinderdijk • Heel af en toe heb je er als trainer een wedstrijd tussen zitten waarin je al halverwege de tweede helft lekker achterover kunt leunen. De Zwerver - Groote Lindt wás zo'n wedstrijd. Edward Knook genoot van het spel, de balans en de 3-0 uitslag door goals van Gudio Luiten (2x) en Lucas Adelino. De zege betekende ook dat De Zwerver de tweede periode in zijn achterzak kon steken. Een ideale startpositie derhalve voor de grote kampioensfinale die komende donderdag zijn eerstkomende aflevering krijgt met het inhaalduel tegen Schelluinen. Winst levert de Kinderdijkers de koppositie in 3C op.


Alblasserdam knakt na derde goal DFC

alblasserdam • Alblasserdam verloor de in de race om handhaving belangrijke thuiswedstrijd tegen DFC met 2-5. "Tot aan de 2-3 ging het heel redelijk en waren we minimaal gelijkwaardig", vond trainer Dennis Schoonewil. Toen DFC echter voor de derde keer raak schoot na een fout van Inam Quiliev was het gedaan met de damdorpers en kon het strijdlustig ogende DFC uitlopen naar de 2-5 eindstand. "We weten wat ons te doen staat komende zaterdag tegen Asperen", aldus Schoonewil. "Want we hebben nog wat punten nodig om het vege lijf te redden."Tegen DFC werden de Alblasserdamse doelpunten gescoord door Murat Elibol en Glenn de Jong. Bij de oranjehemden ontbraken liefst zes basisspelers.


Munoz laat humeur niet verpesten

zwijndrecht • "Een geflatteerde nederlaag", noemde Miquel Munoz het 4-0 verlies tegen nummer drie Pelikaan. "2-0 was een betere afspiegeling geweest." Feit was dat Drechtstreek niet echt een vuist konden maken tegen de op promotie azende ploeg van trainer Ron Tempelaar. "Dat was dan wel zo, maar toch ben ik trots op onze totaalprestatie dit seizoen. We kwamen nieuw in de tweede klasse en hebben ons al vijf duels voor het einde in veiligheid weten te spelen. Dan heb je het toch gewoon goed gedaan."


De Brito dé bink bij vv Papendrecht

papendrecht • Tomas de Brito was de grote uitblinker bij Papendrecht - Nivo Sparta. Met glanzend spel en twee goals had de middenvelder een belangrijk aandeel in de knappe 3-2 overwinning. Tussendoor schoot hij ook nog een vrije trap op de paal. De eerste helft van het duel was flets. Na de pauze ontbrandde het gevecht en kreeg het publiek op sportpark Slobbengors boeiend spel voorgeschoteld. Sven van der Net tekende eveneens een treffer aan.