• De Streefkerkse voorwaartsen waren niet in goeden doen.
• De Streefkerkse voorwaartsen waren niet in goeden doen. Foto: Rick den Besten

Rol Streefkerk in titelrace is uitgespeeld

streefkerk • De strijd om het kampioenschap van de derde klasse C wordt de komende weken uitgevochten door een trio in plaats van een kwartet. Streefkerk haakte namelijk zaterdag af na een vrij kansloze 0-2 thuisnederlaag tegen EBOH.

De Dordtenaren gaan nu samen met (vooral) De Zwerver en De Alblas uitmaken wie over een week of drie met bloemen staat en aan de champagnefles mag lurken. Dat Streefkerk het op eigen kunstgras niet wist te redden tegen EBOH zag je al tamelijk vroeg in de wedstrijd aankomen. Tegenover de met vijf verdedigers spelende gasten stelde Streefkerk twee spitsen die niet lekker in vorm zijn (Andy van Vugt en Lennert de Vries) en een verdediging die in defensief opzicht heel behoorlijk stond, maar in aanvallende zin niet veel verder kwam dan het geven van lange ballen. En daar wist het solide spelende EBOH wel raad mee.

De ploeg van trainer Ries Fok toonde zich daarnaast akelig zorgvuldig in de afwerking. In negentig minuten zomers voetbal kreeg men drie scoringskansen. Twee daarvan werden koeltjes benut (door Leroy Verkerk in de 26e en de 71e minuut). Mogelijkheid nummer drie -vlak voor tijd via Antonio Manzanares- werd knap gekeerd door Streefkerk-keeper Bouke de Jong. Pikant genoeg speelde EBOH een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man, nadat Mohammed Al Salman met een rode kaart van het veld gestuurd was na een stevige duw ten opzichte van Christiaan de Jong. Het pleitte niet voor Streefkerk dat men niet van het overtal wist te profiteren. Behoudens het eerste kwartier van de tweede helft voetbalde de zwoegende thuisploeg stroef, fantasieloos en ondermaats.

"Het is nu duidelijk: het zicht op de titel is weg", stelde Christiaan de Jong namens de thuisclub vast. "Jammer, maar het is niet anders. We hebben lang meegedaan en dat was eigenlijk al best verrassend. Na de winterstop voelden we echter al snel dat het lekkere voetbal uit het team verdwenen was. We konden dat nog een paar keer camoufleren door met matig spel te winnen, maar daarna lieten we punten liggen. En ook vandaag konden we het niet bolwerken tegen een sterk EBOH. We moeten ons nu gaan richten op het binnenhalen van een ticket voor de nacompetitie. In dat geval sluiten we een mooi seizoen gewoon goed af."

Uiteraard probeert Streefkerk, als het de nacompetitie haalt, promotie naar de tweede klasse af te dwingen, maar of de Strevelanders blij zouden moeten zijn met promotie, is zeer de vraag. Van het huidige elftal vertrekken Christiaan de Jong en Lennert de Vries naar Nieuw-Lekkerland en gaat Jaap Verschoor het rustiger aan doen; mutaties die zorgen voor een kwalitatief mindere selectie. Leuk meedoen in de derde klasse lijkt in die situatie de enig juiste ambitie.

Jan Timmer