De gasten kwamen uit vijftien verschillende landen
De gasten kwamen uit vijftien verschillende landen Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis

Visite ex: bijtwond en aanhouding

alblasserdam • De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Eksterstraat in Alblasserdam.

De politie had omstreeks 02:30 uur voor de tweede keer een melding gekregen om naar de Eksterstraat in Alblasserdam te gaan. Hier wilde een ex de woning niet verlaten na afloop van een feestje waar hij voor uitgenodigd was.

Toen agenten de eerste keer langskwamen, bleek de ex al te zijn vertrokken, maar nu stond hij wederom vervelend te doen bij woning.

Ter plaatse hebben de collega's zich opgesplitst en hoorde één van hen in de achtertuin breekgeluiden. Na onderzoek bleek dat er een schuurraampje was opengebroken en dat de ex zich in de schuur had verschanst. Nadat agenten de sleutel van de schuur van bewoonster hadden gekregen, troffen zij hem inderdaad in de schuur aan.
Hierbij was hij zodanig agressief dat de inzet van de politiehond nodig was om hem aan te kunnen houden. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich nog steeds hevig en schopte hij de politiehond tegen zijn kop.

Die beet hem vervolgens nogmaals en trok hem daarna aan zijn been de schuur uit, waarna hij kon worden aangehouden.
In verband met de verwondingen bij de verdachte zijn de collega's eerst met hem naar de spoedeisende hulp gegaan. Helaas werkte hij ook hier niet mee en uitte hij ernstige bedreigingen richting het verplegend personeel.
Nadat de wonden waren schoongemaakt en gehecht is hij overgebracht naar het cellencomplex aan de de Overkampweg in Dordrecht. Hier zal hij door de recherche worden gehoord.


Tijdelijke locatie gemeente op centrale plek

alblasserdam • Op dinsdag 15 mei neemt de afdeling Publiekszaken van de gemeente Alblasserdam de nieuwe, tijdelijke huisvesting aan het Cortgene 9a in gebruik.

Omdat het gemeentehuis vanwege de renovatie zo'n anderhalf jaar dicht gaat, kunnen inwoners daar voortaan terecht voor publieksdiensten zoals het aanvragen of verlengen van paspoort of rijbewijs en aangifte van geboortes.

Om inwoners tijdens de verbouwing zo goed mogelijk van dienst te blijven heeft de gemeente gezocht naar een tijdelijke locatie die niet alleen goed toegankelijk is maar ook op een centrale plek in het dorp ligt. Het voormalige winkelpand aan het Cortgene voldoet aan die criteria en ligt zó dichtbij het gemeentehuis dat bezoekers gemakkelijk doorverwezen kunnen worden.

De openingstijden blijven ongewijzigd: maandag en woensdag van 14.00 tot 19.30 uur en dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Er wordt gewerkt op afspraak; die kunnen inwoners zelf maken via de website of telefonisch via 14078. Nieuw is ook dat er alleen nog met pin betaald kan worden.
Wethouder Arjan Kraijo opent de tijdelijke Publiekswinkel 15 mei om 13.15 uur samen met manager Peter van Bennekom van Dienstverlening Drechtsteden, waar de afdeling Publiekszaken deel van uitmaakt.