• Yurek en Hanuma Oganesian en burgemeester Paans.
• Yurek en Hanuma Oganesian en burgemeester Paans. Foto: Joop Aret

Gouden huwelijk Yurek en Hanuma

alblasserdam • De Alblasserdammers Yurek en Hanuma Oganesian zijn 50 jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans feliciteerde het echtpaar dinsdag met hun gouden huwelijk, namens de gemeente overhandigde hij hen een bos bloemen.

Op 25 april was het exact een halve eeuw geleden dat het echtpaar elkaar in hun moederland Armenië hun ja-woord gaf. De nu 80-jarige Yurek ontmoette Hanuma (69 jaar) op een bruiloft, en liet haar nooit meer gaan. Blijkbaar geldt ook in Azië: van een bruiloft komt een bruiloft.

In 2002 kwamen Yurek en Hanuma als asielzoekers naar Nederland. Vier jaar later kwamen ze in Alblasserdam wonen. In 2017 verkregen zij het Nederlanderschap, waar de familie heel blij mee is. Yurek is Nederland en de Nederlanders altijd dankbaar geweest voor het goede wat ze hen brachten.

Voor het eerst terug

De voormalig chauffeur en zijn vrouw hopen van de zomer voor het eerst weer terug te gaan naar Armenië. Daar kijkt het jubilerend echtpaar naar uit. Maar tot het zover is vullen ze de tijd met hun gezin en hun hobby's: Hunamo lost graag woordraadsels op, Yurek is een fervent visser.

Hun vijftigjarig jubileum hebben ze al samen met hun zoon en twee kleinkinderen gevierd.