• Korenmolen De Regt.
• Korenmolen De Regt. Foto: Geurt Mouthaan

Korenmolenmarkt bij molen De Regt

nieuw-lekkerland • De vrijwilligers van korenmolen De Regt in Nieuw-Lekkerland houden zaterdag 12 mei, Nationale Molendag, van 11.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Korenmolenmarkt.

Evenals voorgaande jaren zijn er weer diverse kramen. Naast producten uit de molen zijn er onder meer ook cadeautjes voor Moederdag verkrijgbaar en is er aandacht voor de kinderen. Daarnaast is er een tweedehands spullenkraam en een boekenkraam. Er zijn diverse lekkernijen te koop.

De organisatoren hopen op mooi weer met een lekker windje, zodat de molen weer ouderwets kan draaien. De molen is open voor bezichtiging en de molenaar gaat graag in op vragen van bezoekers. Ook lopen er diverse vrijwilligers rond die het een en ander vertellen over de Nieuw-Lekkerlandse molen aan de Lekdijk.

De opbrengst van deze Korenmolenmarkt is geheel ten bate van het onderhoud van de molen. Al sinds 1999 is De Stichting Herstel Korenmolen De Regt bezig om van de toen vervallen romp van de molen weer mooie herstelde maalvaardige molen te maken.

Na de opening, alweer vier jaar geleden, is er nu een andere fase ingetreden. Dat is de fase van exploitatie en instandhouding. 'Er zijn nog altijd een aantal zaken die gerealiseerd moeten worden en het jaarlijkse onderhoud aan de molen vraagt ook de nodige financiële middelen', meldt het stichtingsbestuur. 'Daarvoor blijven wij ons inzetten en blijven we de steun nodig hebben van een ieder die Korenmolen De Regt een warm hart toedraagt.'

Voor meer informatie:


q www.korenmolenderegt.nl