CKC Kinderdijk wint in zinderende hitte

den haag • CKC Kinderdijk heeft zaterdag met 13-15 gewonnen van HKV Achilles uit Den Haag.

Na 6 minuten spelen bij een stand van 1-1 was er de eerste strafworp voor Kinderdijk. Helaas werd deze gemist maar 4 minuten later was er de volgende strafworp en deze werd wel benut. Vlak daarna scoorde Daan een moeilijke bal vanonder de korf: 1-4. Achilles kwam door middel van drie strafworpen op rij redelijk in de buurt van CKC en zo was de stand 4-6. Eén minuut voor de rust werd er nog door CKC gescoord en konden de spelers met een leuke voorsprong even bijkomen van de hitte: 5-9.

Na rust was het Achilles dat als eerste scoorde. Met nog 14 minuten op de klok en bij een stand van 10-12 werd er weer een strafworp gemist, maar een minuut later lag de bal alsnog in de korf. 10-13. 7 minuten voor tijd werd de wedstrijd toch nog spannend en probeerde Achilles de winst naar zich toe te trekken. 12-13. Door hard te werken ging Kinderdijk toch met de winst richting Alblasserdam. Eindstand 13-15.