donderdag 26 april

Vrijmarkt voor stichting Voor Sara
12:30, Papendrecht, Prins Florisschool. Op het plein van de Prins Florisschool wordt een bijzondere vrijmarkt gehouden. De deelnemers staan namelijk minimaal de helft van hun opbrengst af aan het goede doel: Stichting Voor Sara. Groep M7a zet zich al een tijd in voor deze stichting met allerlei acties. In de groep heeft Lucas, de neef van Sara, aandacht gevraagd voor de Stichting van zijn nichtje, dat lijdt aan een ongeneeslijke spierziekte. De stichting investeert in onderzoek naar deze spierziekte (www.voorsara.nl). Met de vrijmarkt kan iedereen een bijdrage leveren aan het werk van de Stichting. De vrijmarkt is van 12.30 uur tot 16.00 uur. Naast de welbekende kleedjes zijn er ook activiteiten, muziek en is er voldoende lekkers te koop. De kinderen van groep M7a zullen een wasstraat inrichten om zoveel mogelijk auto's te wassen voor het goede doel. Deelnemers van buitenaf zijn ook welkom en kunnen zich aanmelden via vrijmarkt26.4@gmail.com.

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 26 april Huis van de Waard gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Van 16.30-19.00 uur eten koken: drie gangen voor 4 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714.

zaterdag 28 april

Oranjedrive
13:00, Papendrecht, Denksportcentrum. De Stichting Denksport Papendrecht houdt haar jaarlijkse Oranjedrive in het Denksportcentrum aan de v.d. Palmstraat 12. Inschrijven kan tot en met 27 april via www.nbbclubsites.nl/club/40012 (tevens voor uitslagen), of telefonisch of per mail bij Frans van Grafhorst via 078-6155086 of franstnt@upcmail.nl. Er worden zeven rondes van vier spellen gespeeld. De Meesterpunten zijn te verdienen volgens de NBB-schaal. Ook minder ervaren bridgers zijn welkom. Inschrijfgeld bedraagt 7 euro per paar.

Reiskoor Holland Zingt in de Augustijnenkerk te Dordrecht
14:00, Dordrecht, Augustijnenkerk.Het Christelijk Reiskoor Holland zingt in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216. Zij doen dit 'op weg naar Wenen', want in mei maken zij een zesdaagse koorreis naar Oostenrijk. Het inloopconcert in Dordrecht wordt tevens gezien als een try-out voor de concerten die het koor tijdens hun tournee gaan geven. Het koor wordt begeleid door beroepsorganist Jorrit Woudt uit Enschede en getalenteerde sopraan Annemet Lems uit Kampen, die beiden ook meegaan op koorreis. De piano wordt in de Augustijnenkerk bespeeld door de bekende jonge pianist Mark Brandwijk. De algehele muzikale leiding is in handen van de dirigent van Holland Zingt, André van Vliet.
De toegang tot dit concert is gratis.

The LSB Experience
20:15 Papendrecht, Theater De Willem. The LSB Experience is een ode aan de Amerikaanse Westcoast songs: prachtige liedjes, mooie verhalen en fijne grappen. Veel muziekhelden van The LSB Experience startten hun carrière in The Troubadour, één van de beroemde clubs in Los Angeles. Joni Mitchell speelde er, James Taylor, Crosby, Stills & Nash, Springsteen, Neil Young en The Eagles. Dolf Jansen vertelt het verhaal erbij van de flamboyante eigenaar en oprichter van The Troubadour, Doug Weston. Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 1 mei

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje, koffie of een activiteit.

woensdag 2 mei

Huis van de Waard Lekkerland
9:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek, Raadhuisplein 1. Handwerkcafé tot 11.45 uur, voor iedereen die van handwerk houdt of dit wil leren.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

donderdag 3 mei

Wandeltocht
9:45, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Wandelsportvereniging Nooit Gedacht houdt een wandeltocht van 7 kilometer door de Alblasserwaard. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Vertrek is om 9.45 uur vanaf het streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1. Voor meer informatie: secretaris@wsvnooitgedacht.nl.

Bijen- en insectentocht
10:00, Papendrecht, Heerlijkheid. Werkgroep educatie Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard houdt een Bijen- en insectentocht bij De Heerlijkheid van Papendrecht. Deze activiteit is bestemd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Aanmelden: jeugd@nvwa.eu.