Vernieuwingen bij Het Kontakt

goudriaan • Uitgeverij Het Kontakt Edities, dat onder meer Het Kontakt Edities Alblasserwaard en Klaroen.nl uitgeeft, heeft een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe (commerciële) strategie. Samengevat: Kontakt Mediapartners.

Het eerste exemplaar van het eigen magazine 'Zie' is door salesmanager Linda Blijenburg, teamleider Studio Annie Molenaar en hoofdredacteur Rick den Besten aangeboden aan uitgever Floor de Groot. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Op de foto op deze pagina staan van links naar rechts Annie Molenaar, Linda Blijenburg, Floor de Groot en Rick den Besten.


Eerste paal voor satellietpost ambulancedienst

streefkerk • ‏De zeventiende en laatste heipaal van de nieuwe satellietpost in Streefkerk is dinsdag geslagen door burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard. Hij deed dat samen met plaatsvervangend directeur Jacco van Wingerden van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid in het weiland aan de Middenpolderweg. De nieuwe post wordt geopend in september en moet ervoor zorgen dat de aanrijtijden van de ambulance in het noordwestelijk deel van de Alblasserwaard verbeteren.


Auto botst tegen betonwagen

streefkerk • Een automobiliste is maandagochtend 23 april met haar voertuig tegen een betonwagen gebotst. Het ongeval gebeurde rond 06.40 uur op de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. De vrouw kwam vanaf de Randweg en wilde de provincialeweg op rijden. Ze zag daarbij de naderende betonwagen, die al op de N480 reed, over het hoofd. Ambulancepersoneel kwam met spoed ter plaatse. De bestuurster hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Een bergingswagen heeft de personenauto van de weg gehaald.


Italiaans op reis

papendrecht • De Volksuniversiteit Papendrecht verzorgt vanaf maandagavond 7 mei de cursus Italiaans op reis. Deelnemers leren enige basiskennis van de taal en zich redelijk te redden in veel voorkomende vakantiesituaties, zoals: in het restaurant, bij de dokter, op de camping, in het hotel en bij het vragen naar de weg. De cursus bestaat uit zes lessen van twee uur en kost 92,50 euro. Bijkomende kosten voor het cursusboek bedragen rond de 24 euro. Voor inschrijving en meer informatie: www.vupapendrecht.nl bij het hoofdstuk 'Talen' of 078-6154764.