Repaircafé Alblasserdam

alblasserdam • Het Repaircafé Alblasserdam van stichting SIHVA is iedere woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Dit gebeurt inmiddels bijna een half jaar in samenwerking met Yulius in het ParticiPand aan de Lelsstraat.

Dat blijkt veel voordelen op te leveren. De ruimte wordt nu per week vier dagen achtereen gebruikt, waarvan twee dagen om te repareren en twee dagen voor opvang, gesprek en gezelligheid. Zo zijn bezoekers altijd van harte welkom. Er is verse koffie en thee verkrijgbaar. Het is een prettige plek waar mensen met elkaar contact hebben.

Het repareren verloopt al anderhalf jaar goed. Sinds de start zijn er zo'n 450 artikelen gerepareerd, dat is 85 procent van het totale aanbod. Er is een constant aanbod van te repareren artikelen en er is, in wisselende aanwezigheid, een constante groep mensen om de reparaties uit te voeren. Er is sinds het begin wel een verloop van expertise.

Doorstroming

Aangezien dit Repaircafé is opgezet met het oogmerk om statushouders te helpen integreren en hen nuttig werk te verschaffen, heeft het nu te maken met doorstroming van medewerkers naar betaald werk. Was er eerst de mogelijkheid om dingen te laten naaien, of was er grote kennis van elektronica, nu is dat minder, maar daartegenover staat dat er nu tuingereedschappen, messen of scharen geslepen kunnen worden. Ook de fietsenafdeling blijft het goed doen.

Niet alleen statushouders, maar ook gepensioneerden, werkzoekenden en hobbyisten werken graag mee. Het Repaircafé is iedere week open op de woensdagen en donderdagen van 10.00 tot 16.00 uur, behalve tijdens de schoolvakanties (straks op 2 en 3 mei weer).


Avondvierdaagse zoekt vrijwilligers

alblasserdam • Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de organisatie van een nieuwe editie van de Alblasserdamse Avondvierdaagse. Het wandelevenement wordt dit jaar gehouden van 18 tot en met 21 juni.

Om de avondvierdaagse veilig en gestructureerd te laten verlopen, kan de organisatie ieder jaar rekenen op een vaste groep vrijwilligers die met veel enthousiasme dit evenement mede mogelijk maken. Toch zijn er nog meer mensen nodig om alles goed te laten verlopen. Vrijwilligers begeleiden de wandelaars op hun weg door Alblasserdam en omstreken.

Verkeersregelaars
Verkeersregelaars regelen op een vast punt het verkeer en zorgen zo voor de veiligheid van onze wandelaars. Vrijwilligers worden aangesteld als bevoegd verkeersregelaar nadat zij een korte online cursus hebben gevolgd.

Logistieke vrijwilligers
Logistieke vrijwilligers zorgen voor de opbouw van het evenemententerrein en verlenen hand- en spandiensten op facilitair gebied. Op de route verzorgen ze het uitdelen en distribueren van uitdeelgoederen en/of consumpties.

Service vrijwilligers
Service vrijwilligers bemannen de tenten op het Raadhuisplein, verrichten controles onderweg, delen routes uit, geven aanwijzingen en onderhouden waar nodig contact met de organisatie.

Voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger:

q www.avd-alblasserdam.nl