Inloophuis dementie

alblasserdam • In de Waard-Inn, in de Alblashof in Alblasserdam, wordt op vrijdag 25 mei om 14.00 uur weer het inloophuis Dementie gehouden.

Liedjescabaretgezelschap 'Het Draait Om Mensen Nietwaar?' komt met de voorstelling 'Kind, dat heb ik m'n hele leven al gedaan!'. Het is het verhaal van moeder die te maken heeft met toenemende geheugenproblemen. Veel muziek maar ook korte verhalen wisselen elkaar af en uiteraard is het een verhaal met een lach en een traan.

De bijeenkomst is voor mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen.


Prijzen ophalen rommelmarkt

streefkerk • Tijdens de op 14 april gehouden rommelmarkt in Streefkerk zijn nog niet alle prijzen afgehaald.

Op de volgende lotnummers zijn prijzen gevallen die nog niet afgehaald zijn: enveloppenkraam: wit met gele rand lotnummer 278. Een minuut gratis winkelen: roze 708. Prijzen zijn af te halen bij Bert de Kwant, bereikbaar via 0184-684770.


Molenstichting SIMAV zoekt vrijwilligers

regio • Molenstichting SIMAV is op zoek naar vrijwilligers die het kantoor van de SIMAV in Molen De Liefde in Streefkerk kunnen ondersteunen.

SIMAV is een van de grootste molenstichtingen van Nederland en heeft maar liefst 33 molens in deze regio te onderhouden. Dat gebeurt met zo'n 65 vrijwilligers, waarvan het merendeel molenaar is. Maar daarnaast zijn er nog vele andere deskundigen actief. In het bestuur, in de aansturing van het onderhoud, het zorgen voor publiciteit en bij administratieve werkzaamheden. Het spreekt voor zich dat de Molenstichting SIMAV altijd nog extra vrijwilligers kan gebruiken om samen de taken op te pakken. Op dit moment is er een grote behoefte aan ondersteuning op het kantoor van SIMAV, in Molen De Liefde te Streefkerk. Om alles in goede banen te leiden is extra hulp nodig. Dit om de office manager te ondersteunen en soms te vervangen. SIMAV zoekt daarbij iemand (m/v) die het leuk vindt van alles beet te pakken, vooral de voortschrijdende automatisering zal daarbij aandacht vragen. Dit vergt minimaal een dagdeel (4 uur) per week, maar meer tijd is natuurlijk zeer welkom. Ieder die interesse heeft te helpen, is welkom dit bij de Molenstichting kenbaar te maken (mail naar bestuur@simav.nl).


Programmeren op Prins Florisschool

papendrecht • Om kinderen te laten zien welke kansen en mogelijkheden (of gevaren) computers bieden, heeft de Prins Florisschool in Papendrecht de afgelopen tijd de nodige programmeermaterialen aangeschaft. Tot de zomervakantie zal er gekeken worden hoe deze materialen zo efficiënt mogelijk onderdeel kunnen worden van het al bestaande lesprogramma. Na de vakantie zullen de kinderen door middel van leskisten in de klas aan de slag gaan met programmeren. Het grootste deel van de leskisten bestaat uit robots. Na de meivakantie komen leerlingen van het Griendencollege hun kennis delen delen met leerlingen van de Prins Florisschool.