woensdag 11 april

The Bootleg Sixties
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op woensdag 11 april The Bootleg Sixties uitgevoerd. Met een spectaculaire show zetten de heren van The Bootleg Sixties al jaren de theaters in Nederland op hun kop met de meest legendarische songs uit de sixties: o.a. The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. Kortom: ook deze nieuwe show is een swingende ode aan de beste muziek van de jaren zestig.
Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 12 april

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. Meer informatie: Sonja IJsbrandy 0184-684211 of Petra v.d. Vlist 06-53886857.

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 12 april Huis van de Waard gehouden, met van 13.30 tot 16.30 uur tijd voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Van 16.30-19.00 eten koken: twee gangen voor 3 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714.

GB-avond Nieuw-Lekkerland
19.45, Nieuw-Lekkerland, Onder de Wiek. Donderdag 12 april is er een avond met ds. M.C. Schreur uit Harskamp in gebouw Onder de Wiek aan de Torenmolen 1 in Nieuw-Lekkerland over het thema 'Geloven op het Woord'. Deze avond wordt georganiseerd door de afdeling Nieuw-Lekkerland van de Gereformeerde Bond. Na de pauze is er gelegenheid om hier over door te spreken en vragen te stellen.

Donateursavond van Dorpsbehoud
20:00, Papendrecht, De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op donderdagavond 12 april weer een Donateursavond gehouden van Stichting Dorpsbehoud. Zie het bericht elders op deze pagina..

vrijdag 13 april

Opening speeltuin Middelweg
15:45, Nieuw-Lekkerland. Speeltuin Middelweg houdt de feestelijke opening, vanaf 15.45 uur in sporthal De Klipper. Te gast is goochelaar Jan. Na afloop gaat de speeltuin open.

Harrie & Eva
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Harrie & Eva verzorgen op vrijdag 13 en zaterdag 14 april vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willema aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.
Op de zevende dag was er rust. Totdat Harrie het Paradijs binnenwandelde. Jon van Eerd is terug als Harrie Vermeulen in een nieuwe, knotsgekke komedie. Als vanouds neemt Harrie - met zijn vreemde redenaties – steeds weer de verkeerde beslissingen. Te midden van dartelende vlinders, kleurige bloemen en ruisende watervalletjes maakt Harrie er steeds opnieuw een kolossale puinhoop van. Niet altijd expres, maar toch... Harrie & Eva is een paradijselijke komedie.
Entree bedraagt 28 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 14 april

Schutse Actiemarkt
09:00, Alblasserdam, Raadhuisplein. Op het Raadhuisplein in Alblasserdam wordt op zaterdag 14 april de jaarlijkse Actiemarkt van de Schutse weer gehouden, met uiteraard de rommelmarkt.
De Schutse is een reformatorische instelling voor gehandicaptenzorg in Kesteren. In ruim 100 kramen is een groot en gevarieerd aanbod van goederen zoals brocante , nieuw en tweedehands kleding en boeken, hoeden, groenten en fruit, koek en banket, speelgoed, bloemen en planten, decoratie voor in en om het huis, snoep, tupperware, blokfluiten en violen, enzovoorts. Voor de innerlijke mens zijn er onder meer oliebollen, broodjes hamburger, frites, shoarma, saté en vis. De actiemarkt duurt van 09.00 tot 15.30 uur.

Rommelmarkt Maranathakerk
9:00, Nieuw-Lekkerland. De Maranathakerk voor de dertigste keer een rommelmarkt. Bezoekers zijn van 9.00 tot 15.30 uur welkom in en rondom het kerkgebouw aan de Mattenbies. Met de rommelmarkt steunt de Maranathakerk diverse goede diaconale doelen. Daarnaast is deel van de opbrengst bestemd voor de instandhouding van de eigen kerkelijke gemeente.

Rivas-locaties in Papendrecht houden fancy fair
10:30, Papendrecht, Waalburcht. De Rivas-locaties De Waalburcht, De Markt en De Wieken organiseren zaterdag 14 april een fancy fair. Jong en oud kunnen deze dag tussen 10.30 en 15.00 uur genieten van allerlei verschillende activiteiten in de Rivas-locatie De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht.

Verzamelbeurs
12:00, Alblasserdam, Landvast. In sociaal cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam wordt op zaterdag 14 april weer de maandelijkse verzamelbeurs gehouden. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn belangstellenden welkom voor het uitbreiden van hun verzameling. Er zijn onder meer postzegels, sigarenbanden, ansichtkaarten, speldjes en munten.

Benefietconcert Amazing voor Compassion
19:30, Alblasserdam, Jozua. Amazing Kids, Amazing Voices en Amazing Teens uit Molenaarsgraaf treden op zaterdag 14 april op in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4 in Alblasserdam. De opbrengst van dit benefietconcert is voor Annette Boer en Antoinette Bouter, die eind mei mee gaan doen aan een Muskathlon in Ethiopië voor Stichting Compassion, die kinderen een betere toekomst wil geven in ontwikkelingslanden. Aanvang: 19.30 uur. De entree is gratis, de collecte is voor Compassion.

Evangelisatiezangdienst
19:30, Oud-Alblas. Christelijke zang- en oratoriumvereniging Eensgezindheid verzorgt samen met de evangelisatiecommissie van de hervormde gemeente in Oud-Alblas een evangelisatiezangdienst in de hervormde kerk. Kerk open 19:00 uur. Het programma bestaat uit liederen die de leden van Eensgezindheid samen met een aantal gastzangers in de afgelopen tijd hebben ingestudeerd. Verder is er ruimte voor samenzang. Christiaan Boogaard verzorgt de orgelbegeleiding en ds. W. van Weelden zal opening, sluiting en meditatief moment voor zijn rekening nemen. Aan de uitgang is er een collecte.

Orgel- en samenzangavond
19:45, Papendrecht, Grote Kerk. Op zaterdag 14 april zullen de organisten van de Hervormde gemeente weer hun jaarlijkse orgel- en samenzang avond verzorgen.
Deze avond, die inmiddels een traditie is geworden, heeft zoals gebruikelijk een programma van solo orgelwerken en orgelwerken gevolgd door samenzang.
Werken van onder andere Cor Kee, Margreeth Chr. de Jong, Dick Sanderman, Maarten Vos en eigen improvisaties worden gespeeld. De toegang is vrij met na afloop een collecte bestemd voor de Kerkrentmeesters.

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. Verenigingsraad Oud-Alblas houdt de laatste in een serie van zes bingoavonden. Er zijn allerlei prijzen te winnen. Voor de laatste ronde is een grotere prijs beschikbaar. Later binnenlopen kan ook. De entree is gratis.

Harrie & Eva
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Harrie & Eva verzorgen op vrijdag 13 en zaterdag 14 april vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willema aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.
Op de zevende dag was er rust. Totdat Harrie het Paradijs binnenwandelde. Jon van Eerd is terug als Harrie Vermeulen in een nieuwe, knotsgekke komedie. Entree bedraagt 28 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 15 april

Bemoedigingsdienst
19:00, Papendrecht, VBG. De Vrije Baptisten Gemeente te Papendrecht organiseert op zondag 15 april om 19:00 uur weer een Bemoedigingsdienst. Het thema is 'God van de hemellegers'. Bezoekers worden meegenomen naar twee bijzondere gebeurtenissen uit het oude testament waarin God Zijn liefdevolle zorg voor Zijn kinderen én Zijn almacht laat zien door middel van Zijn engelen. Er is ook weer volop muziek. Er is geen kinderoppas aanwezig. Info: www.baptistenpapendrecht.nl.

dinsdag 17 april

Wandelen
14:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 24 april van 14.00 tot 15.00 uur Huis van de Waard gehouden. Wandelen van 14.00 tot 15.00 uur.

Toneel op De Lage Waard
19:30, Papendrecht, Lage Waard. De aula van De Lage Waard aan de Vijzellaan in Papendrecht is vanaf dinsdagavond 17 april een stiltegebied. Dit heeft alles te maken met de dieren in het bos, twee ambtenaren en Roodkapje. De speeldata zijn op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 april. Aanvang is om 19.30 uur. Kaarten kosten 2 euro per persoon, te koop bij de administratie of aan de deur.

woensdag 18 april

Handwerkcafé
09.30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. Handwerkcafé op woensdag 18 april in de bibliotheek aan het Raadhuisplein in Nieuw-Lekkerland. Van 09.30 tot 11.45 uur. Voor wie van handwerken houdt of dit wil leren.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Toneelgroep Het Volk
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Toneelgroep Het Volk treedt op woensdag 18 april vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Twee echtparen komen bij elkaar om een verklaring op te nemen als hun zoontjes ruzie hebben. Ze willen het beschaafd oplossen: intellectueel en welgemanierd. Gaandeweg schraapt het laagje vernis van de beschaving af. Naakte waarheden en vier zielige hoopjes mens blijven over. Entree bedraagt 18,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.