Afbeelding
Foto:

Tweede thriller Bianca Nederlof

papendrecht • Schrijfster Bianca Nederlof uit Papendrecht presenteert op zaterdagmiddag 14 april in Stadsbibliotheek Dordrecht haar tweede thriller Ondenkbaar.

Op deze middag vertelt zij over de totstandkoming van het boek en is er gelegenheid de boeken te kopen en laten signeren.

Het eerste boek van Nederlof was een kinderboek, dat verscheen in januari 2012. Inmiddels kwam afgelopen maart haar negende kinderboek uit en voor het najaar van 2018 staat het tiende op de planning.
Naast thrillers en kinderboeken schrijft ze graag korte verhalen. Hiermee won ze schrijfwedstrijden en een aantal verhalen zijn opgenomen in literaire verhalenbundels.

Haar eerste thriller, Ongrijpbaar, werd in 2015 genomineerd voor zowel de Schaduwprijs als de Hebban Thriller Debuutprijs.

Op 21 april verschijnt ook de koepelroman Schaduwreis. Dit is een uniek project waaraan Bianca Nederlof samen met twaalf andere schrijvers aan gewerkt heeft, onder wie Jeanine Erades, die woonachtig is in Dordrecht en eerder de historische roman Duivelsblauw schreef. Tijdens de presentatie van de thriller zal Bianca ook aandacht geven aan Schaduwreis. De boekpresentatie in de bibliotheek aan de Groenmarkt 153 in Dordrecht is voor iedereen vrij toegankelijk en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.


Gepakt na mishandeling

papendrecht • Een 21-jarige man uit Papendrecht is zondagochtend rond zeven uur opgepakt nadat hij een taxichauffeur zwaar mishandeld had.

Het incident vond plaats aan de Westil in Papendrecht. De taxichauffeur had de verdachte opgehaald in het centrum van Rotterdam.

Na de mishandeling was de man ervandoor gegaan. Een voorbijganger en een getuige hielpen de chauffeur overeind en belden direct 112. De politie had een duidelijk signalement gekregen en spoedde zich ter plaatse om hulp te verlenen aan de gewonde taxichauffeur en nadere informatie over het incident te ontvangen.

Snelle aanhouding
Twee andere agenten reden tegelijkertijd door de wijk om de verdachte te zoeken. Door het alerte optreden van de voorbijganger en de getuigen zagen ze al snel een man lopen die volledig aan het signalement voldeed.

Hierop is de verdachte, een 21-jarige Papendrechter, direct aangehouden en ingesloten in het cellencomplex aan de Overkampweg in Dordrecht. Daar zal hij nader verhoord worden door de recherche.


Forse schade bij botsing

alblasserdam • Twee personenauto's zijn maandagochtend 9 april op elkaar gebotst op De Helling in Alblasserdam. Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur. De bestuurster van de auto die vanaf de Edisonweg kwam, wilde De Helling op rijden en zag te laat dat daar al een automobiliste reed. Door de aanrijding ontstond er flinke schade aan de voertuigen. De beide bestuursters zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Een rit naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De auto's zijn door een bergingsbedrijf van de weg gehaald.