Drechtstreek min, Alblasserdam plus

Papendrecht • "Niets op af te dingen", bezag Drechtstreek-trainer Miguel Munoz de 0-4 uitslag van de thuiswedstrijd tegen Roda Boys.

"Soms is een tegenstander sterker dan jouw team. Vandaag was zo'n dag. Jammer, maar niets aan te doen." Drechtstreek kon zaterdag geen beroep doen op basisspelers als Mark Kunst, Justin Blaauw, Randy Kroos en Ton Groffen. Het gretige Roda Boys zette de thuisclub meteen vast en kwam al na acht minuten op 0-1 na balverlies op het Papendrechtse middenveld. Zes minuten later lag ook de 0-2 in de touwen. Daarmee was de partij gespeeld. Kort voor rust werd het uit een strafschop ook nog 0-3. Toen minuten voor tijd werd de ongelijke strijd extra geaccentueerd met de 0-4 na een fout van Bjorn van Ingen.

Alblasserdam

De 1-4 uitoverwinning op Groote Lindt zorgde voor blije gezichten bij Alblasserdam. Logisch, want de formatie van trainer Dennis Schoonewil was na een reeks slechte resultaten afgezakt naar de onderste regionen van de derde klasse C en leek in een vrije val beland te zijn. "Daarom is het zo heerlijk om eindelijk weer eens een goede uitslag neer te zetten", toonde Schoonewil zich opgelucht. "Man man, wat zijn we hier blij mee!" Ralph Hofwegen zorgde vlak voor rust voor de 0-1 en tekende na de pauze ook de 0-2 aan na goed voorbereidend werk van Damien Buwalda. B-junior Glenn de Jong bekroonde een prima optreden met de 1-3 waarna Frank Hendriks het karwei definitief afmaakte in blessuretijd: 1-4. Achterin blonk het centrale duo Maarten de Zeeuw/Jeroen Bergsma uit bij de damdorpers. "Ze verdienden allebei een dikke 8", aldus Schoonewil