Afbeelding
Foto:

Extra raadsvergadering over formatie coalitie

papendrecht • De gemeenteraad van Papendrecht belegt op donderdag 12 april een extra vergadering, waarin informateur M.C. de Regt verslag zal doen van zijn bevindingen.

De informateur is een week na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan de slag gegaan om een nieuwe coalitie te vormen in Papendrecht.

Gesprekken

Hij heeft partijprogramma's vergeleken en heeft gesprekken gevoerd met de partijen die meegedaan hebben aan de verkiezingen.

Verwacht wordt dat het PAB een grote rol zal spelen in de nieuwe coalitie, aangezien deze partij gestegen is van zeven naar negen zetels en veruit de grootste partij is in Papendrecht.

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen van vier jaar geleden was het PAB ook al de grootste partij, maar toen werden ze genegeerd door de overige partijen, die toen met elkaar een coalitie vormden. Een dergelijke constructie lijkt ditmaal niet voor de hand te liggen, omdat het PAB nog verder gestegen is in zetelaantal. De eerste reacties van de overige partijen, die zij gaven na de uitslag, geven eenzelfde beeld te zien.

Meer duidelijkheid

Komende donderdag om 18.45 uur komt er een advies en een terugkoppeling van de informateur en zal er meer duidelijkheid komen over het nieuwe gemeentebestuur van Papendrecht.