• Een foto van de opening van vorig jaar.
• Een foto van de opening van vorig jaar.

Feestelijke opening speeltuin

alblasserdam • De grote speeltuin aan de Fop Smitstraat in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam opent op zaterdag 14 april weer haar deuren voor het nieuwe speeltuinseizoen.

Op zaterdag 14 april vanaf 13:00 uur kunnen de kinderen en hun ouders en iedere andere belangstellende meelopen in een gezellige optocht door de Alblasserdamse wijk.

Muzikaal onthaal

Onder leiding van fanfarekorps 'De Waardgangers' belooft het komende zaterdagmiddag een muzikaal en vrolijk onthaal te worden in de grote speeltuin nabij het Rijzenwiel in Alblasserdam.

Kinderen kunnen de hele middag spelen, springen en lol maken en kennismaken met een nieuw speeltoestel dat geplaatst is in de speeltuin. Ook is verfrissend nieuw spelmateriaal aangeschaft waarmee de kinderen hun hart kunnen ophalen.

Extra feestelijk

Om de opening extra feestelijk te maken staat er weer een springkussen op en kunnen alle kinderen kosteloos aansluiten bij de schminktafel.

Ook de vernieuwde blokhut op het speelterrein aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam springt bij een bezoek aan de speeltuin ongetwijfeld in het oog. Door een vast aantal vrijwillige klussers is er in de afgelopen weken hard gewerkt de speeltuin weer speelklaar te maken.

Ouders kunnen tijdens het spelen van de kinderen lekker gaan zitten op het geheel vernieuwde kleurrijke terras en onder het genot van een kopje koffie of thee meegenieten van alle activiteiten die plaatsvinden in de speeltuin.

Versterking

De vereniging zoekt nog meer versterking voor alle klussen die uitgevoerd moeten worden om de speeltuin draaiende te houden. Met name het klusteam heeft nog uitbreiding nodig. Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden mailen naar secretariaatsvk@gmail.com.

Een dringende oproep op Facebook heeft tot wat aanmeldingen geleid, maar helaas niet veel. Maar de eigen vrijwilligers gaan extra beurten nemen, zodat de speeltuin open kan blijven voor de kinderen.

Ook de activiteiten als de kinderbingo, disco, knutselavonden en tentenkamp kunnen gelukkig gewoon doorgaan.

Lidmaatschap

Op zaterdag 14 april kan men voor 15 euro per gezin een lidmaatschap afsluiten voor een seizoen.

In 2018 viert de speeltuin in Kinderdijk tevens het 85-jarig jubileum. Dit feest wordt op 9 september gevierd.