Afbeelding
Foto:

Jarige speeltuin Middelweg gaat open

nieuw-lekkerland • De poort van speeltuin Middelweg in Nieuw-Lekkerland gaat op vrijdag 13 april weer open.

Zeventig jaar geleden, op 1 mei 1948, werd de speeltuin opgericht en dus wordt er dit jaar feest gevierd. De vrijwilligers van de speeltuinvereniging hebben heel wat werk verzet om er dit jaar een extra feestelijk jaar van te maken.

In mei zal er een feestweek zijn in de speeltuin en op vrijdag 13 april wordt het speeltuinseizoen feestelijk ingeluid met goochelaar Jan. om 16.00 uur zijn alle kinderen (en ouders) van harte welkom in Sporthal De Klipper, waar er genoten kan worden van een goochelshow. Aansluitend zal er onder begeleiding van de band 'Nootvoorziening' in optocht naar de speeltuin gelopen worden, waar burgemeester Van der Borg de poort zal openen.

In de speeltuin is er voor alle kinderen iets lekkers en zal de nieuwe glijbaan voor de eerste keer 'getest' worden door een 70-jarig lid van de vereniging. De vervanging van deze grote nieuwe glijbaan is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van veel plaatselijke ondernemers. Voorzitter Pleun Meerkerk: "Het is natuurlijk geweldig dat zo'n grote glijbaan in de speeltuin vervangen kan worden doordat veel ondernemers hun steentje wilden bijdragen. Wij waarderen dat enorm en voelen ons als bestuur ook gewaardeerd."

Het bestuur van Speeltuin Middelweg is van plan de positieve trend in de speeltuin van het afgelopen jaar vast te houden. Er zijn weer volop (nieuwe) activiteiten voor de kinderen. In 2018 zal het gezonde karakter binnen de speeltuin nog meer vorm krijgen, want drie keer per week zal er voor alle kinderen gratis fruit of groente zijn. Voor meer informatie: info@speeltuinmiddelweg.nl.