• De pakketjes liggen klaar om gevuld te worden.
• De pakketjes liggen klaar om gevuld te worden.

Moederdag ontbijtactie wordt groter

regio • In Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Streefkerk en Bleskensgraaf is de Moederdag ontbijtactie inmiddels een jaarlijks terugkerende fenomeen. En dit jaar kunnen ook de inwoners van Alblasserdam mee doen.

Via leerlingen van enkele basisscholen, via bestelformulieren die huis-aan-huis worden verspreid en via een speciale bestelsite www.ontbijtactiemoederdag.nl kunnen bewoners van de genoemde dorpen een luxe ontbijt voor moeder én zichzelf bestellen en steunen hiermee tegelijk twee goede doelen.

Goede doelen

Elke twee jaar worden twee nieuwe goede doelen bepaald waaraan de opbrengst van de Moederdag ontbijtactie wordt gedoneerd. Het zijn goede doelen waarvoor vanuit de betrokken dorpen diverse vrijwilligers actief zijn.

Dit jaar zijn de goede doelen Stichting Ontmoeting en Stichting Christian Refugee Relief.

Vastgelopen mensen worden door Stichting Ontmoeting ondersteund om hun leven weer op orde te krijgen. Zo krijgen men weer perspectief in hun leven. De Stichting Christian Refugee Relief heeft ten doel vluchtelingen een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven, dit-alles vanuit een positieve christelijke levensovertuiging. De stichting is op dit moment werkzaam in vluchtelingenkampen in Zuid-Italië en op Lesbos.

Grote organisatie

De luxe ontbijtjes voor volwassenen (7,95 euro) en kinderen (3,95 euro) kunnen tot en met 27 april worden besteld. Een grote groep vrijwilligers pakt in wijkcentrum Onder de Wiek te Nieuw-Lekkerland dan de honderden pakketten in.

Bovendien zorgen zij ervoor dat de ontbijtpakketten allemaal zaterdagochtend 12 mei voor 9:00 uur op thuisadressen worden afgeleverd. Een hele organisatie die met veel enthousiasme wordt opgepakt.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden surfen naar onderstaande website.

q ww.ontbijtactiemoederdag.nl